Jēkabpils laupītāji, iespējams, pastrādājuši citas zādzības • IR.lv

Jēkabpils laupītāji, iespējams, pastrādājuši citas zādzības

20
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Valdības māju sargājošu policistu aiztur par narkotiku tirdzniecību

Bruņotajā uzbrukumā spēļu zālei ''Fēnikss'' Jēkabpilī vainotie grupējuma dalībnieki pēc likumsargu domām varētu būt pastrādājuši arī citas zādzības un laupīšanas, ceturtdien žurnālistiem paziņoja Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis, vēsta aģentūra BNS.

Pašlaik policijai esot zināma katra Jēkabpils lietā aizturētā loma noziedzīgajā grupā. Nozieguma vietā atrasti 10 ieroči, daļa no tiem bija dienesta ieroči. Policija vēl skaidro, vai grupējumam bija atbalstītāji.

Savukārt aģentūra LETA vēsta, ka ceturtdien, kad par demisiju paziņoja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (''Vienotība''), Rīgā aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību aizturēts valsts objektu apsardzes biroja policists, kura dienesta pienākumos pēc pagaidām oficiāli neapstiprinātām ziņām bijusi arī Ministru kabineta ēkas apsardze.

Kā piektdien preses konferencē apstiprināja Kviesītis, pie aizturētā atrasti daži grami sintētisko narkotiku. Kopumā lietā aizturētas divas personas. Otrs aizturētais agrāk jau ir sodīts saistībā ar narkotiku nelegālu apriti. Tieši no viņa narkotikas sākotnēji pircis policists.

Šis nedēļas laikā ir jau piektais policists, kas aizturēts par dažādiem likumpārkāpumiem, liecina LETA apkopotie dati. Pagājušajā piektdienā Jūrmalā uz ielas aizturēti divi dienesta formās ģērbušies konvoja bataljona policisti spēcīgā alkohola reibumā. Ceturtdien Rīgā divus kārtībniekus aizturēja aizdomās par zādzību no automašīnas.

Mūrniece, paziņojot par demisiju, premjeram šo lēmumu pamatojusi ar politisko atbildību, jo policijas darbinieki atkal bijuši iesaistīti noziegumā. Diskusijas par ministres atbildību izskanēja jau pēc Jēkabpils laupīšanas, kad noziedznieki, starp kuriem bija arī policisti un specvienības ''Alfa'' kaujinieki, bēgot nogalināja vienu policistu un divus ievainoja.

Kā piektdien preses brīfingā norādīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs, pēdējā laika biežās policistu aizturēšanas liecina par to, ka VP sākusi īpaši aktīvi strādāt, lai atbrīvotos no noziedzniekiem un likumpārkāpējiem savās rindās. "Tas ir dabisks pašattīrīšanās process," vērtē Velšs.

Problēmas ar negodprātīgiem policistiem esot bijušas vienmēr, taču patlaban tiek darīts viss iespējamais, lai šos gadījumus identificētu un atbildīgos darbiniekus sauktu pie atbildības. "Faktiski šī sabiedrībā pašreiz radītā vīzija, ka policijā ir milzīgas problēmas un strādā tikai noziedznieki, nav patiesa," norādīja policijas vadītājs.

Komentāri (20)

kkristaps 18.02.2011. 14.47

Sūna tūlīt paziņos, ka sakarā ar zemo algu policistiem neatliek nekas cits, kā tirgot narkotikas un 24 stundas pēc kārtas tirgot narkotikas ir daudz ērtāk nekā 12 stundas.

+19
-2
Atbildēt

0

guntis_anita 18.02.2011. 15.01

Par policistu pastrādātajām šmucēm nav ko brīnīties. Ne jau no marsa viņi te nokrita, viņi ir no šīs pašas Latvijas vides – stipri iebojātas un iepuvušas. Un zivs, kā zināms, bojājas no galvas. ” Mazie gariņi”, redzot, ka ”lielie zēni” var grābt gan no ”daimleriem, gan ”dienvidu tiltiem”, gan likt jumtu ( Sports ) kontrabandām, gan pirkt un pārdot deputātus, arī paši grib kaut nedaudz paķert. Tikai, diemžēl, nav ”balto apkaklīšu ” iespējas, arī rievu pamaz, tik maz, ka pat par ”lielākajiem kretīniem ” neviens neņem. Toties ir pa rokai dienesta ieroči un kaut kādas zināšanas par bandītisku noziegumu izdarīšanas tehnoloģijām. Jāņem arī vērā, ka pat parasts policists ir daudz labāk informēts par nelikumībām ” varas gaiteņos” nekā ierindas pilsonis. Un viss notiek un notiks arī turpmāk, neatkarīgi no tā, vai iekšlietu ministriju turpmāk vadīs Mūrniece vai kāds cits.

+15
0
Atbildēt

0

Līga Smildziņa-Bērtu 18.02.2011. 14.41

Un izskatās,ka būs vēl un vēl,bet arodbiedrības tik kačās savas pravas,dodiet,dodiet mums privilēģijas,bet par DARBU un kvalitāti klusēs!!!

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu