Latvijas pasta'' bijušais vadītājs strādā pie ''Mono • IR.lv

Latvijas pasta'' bijušais vadītājs strādā pie ''Mono

37
Aivars Veiss. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

DB: Veisa zināšanas var palīdzēt tiesā pret valsts uzņēmumu

Valsts akciju sabiedrības ''Latvijas pasts'' (LP) bijušais vadītājs Aivars Veiss kļuvis par agrākā pasta bankas projekta īstenotāja ''Mono'' holdinga uzņēmuma SIA ''Ogres trikotāža'' vadītāju, pirmdien vēsta laikraksts ''Dienas Bizness'' (DB).

''Mono'' sācis tiesāties ar valsts uzņēmumu, lai panāktu 2008.gada beigās noslēgtā sadarbības līguma par pasta bankas projektu izpildi. Veisa pāriešana valsts pretinieku pusē rada bažas par tiesvedībai svarīgas informācijas nonākšanu ''Mono'' rīcībā, pieļauj DB.

Jau vēstīts, ka LP un ''Mono'' līgums paredzēja speciāli izveidotam valsts un holdinga kopuzņēmumam pārņemt pasta nodaļu tīklu, tā telpās visā valstī atverot finanšu un tirdzniecības pakalpojumu vietas. Līgums tiks noslēgts satiksmes ministra Ainara Šlesera (PLL, LPP/LC) pilnvaru laikā, ekspertu vērtējumā paredzot ''Mono'' izdevīgākus nosacījumus nekā LP kā valsts interešu pārstāvim.

Pēc ilgstošas nespējas vienoties par abām pusēm pieņemamiem nosacījumiem LP sadarbību ar ''Mono'' pārtrauca 2009.gada beigās, kad valsts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs bija Veiss. Tobrīd viņš sadarbības pārtraukšanu nodēvēja par nepieciešamību, jo bija izveidojies strupceļš, nespējot «atrast vienotu risinājumu, cik kurš kuram maksās, lai šis projekts būtu rentabls».

Pirmā tiesas sēde procesā paredzēta šā gada 4.oktobrī. Iesniegtajā prasībā nav minēta zaudējumu atlīdzināšana, taču ''Mono'' akcionārs Biomins Kajems iepriekš paudis, ka gan LP, gan valsts cietīs daudzu miljonu zaudējumus pēc līguma laušanas, jo nāksies kompensēt visus izdevumus, kas saistīti ar projektu.

Komentāri (37)

Lita 14.02.2011. 21.50

Veiss ir /bija (?) Ingūnas Sudrabas draugs. Ko VK par to saka?

+1
0
Atbildēt

0

modriss 14.02.2011. 23.16

Nu lūk tā parasti rodas “superkompetenti, pieprasīti un augsti atalgoti” darbinieki privātajās iestādēs iz valsts uzņēmumiem/iestādēm. Tikvien kā rodas jautājums amatus iegūst pateicoties kompetencēm vai konfidenciālas info nopludināšanai…

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 14.02.2011. 12.40

slesers iekartojis pie saviem draugiem mono zidiem..kuri 9.maijaa slepus caur bij.deputatiem piegadaa alh. dzerienus pa velti sarkanajiem noziedzniekiem okupantiem-veteraniem.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu