Kravcovu apsūdz nelikumīgā uzņēmējdarbībā • IR.lv

Kravcovu apsūdz nelikumīgā uzņēmējdarbībā

14
Ieva Čīka, LETA

Bijušais Kravcova uzņēmuma darbinieks apgalvo – 60% produkcijas realizē nelegāli

Saeimas deputātu no “Saskaņas centra” (SC) Valēriju Kravcovu, apsūdzēts nelikumīgā uzņēmējdarbībā, svētdien vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Kravcovam piederošā uzņēmuma “Tonus Elast” bijušais darbinieks ar iesniegumu vērsies Valsts policijā, vēsta “Nekā personīga”. Viņa iesniegumā teikts: “Man kļuva zināmi apstākļi, kas liecina par “Tonus Elast” nodarbošanos ar kontrabandu un nelegālo līdzekļu legalizāciju. Iespējams, no kontrabandas iegūtie nelegālie līdzekļi daļēji tiek izmantoti politisko partiju finansēšanai. Aptuveni 60% no SIA “Tonus Elast” saražotās produkcijas tiek realizēta nelegāli – ar kontrabandas palīdzību saražotā prece tiek pārvietota pāri Latvijas Republikas robežai uz Krievijas Federāciju”.

Kravcovs pārmetumus noliedzis un uzskata, ka tie ir saistīti ar viņa latviešu valodas neprasmi. Viņš jau esot iepriekš zinājis, ka pret viņu gatavo politisku provokāciju: “Es domāju, ka tās ir atbalsis no skandāla ar manu valodu. Es lieliski sapratu, ka agri vai vēlu meklēs par mani kompromitējušus materiālus”.

“Nekā personīga” noskaidroja, ka Kravcova bijušā darbinieka iesniegumu izvērtē Valsts ieņēmumu dienests, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Pēc izglītības metalurgs. “Liepājas Metalurgā” viņš nostrādāja līdz 2000.gadam, kad nejaušības pēc kļuva par uzņēmēju. Viņš bija aizdevis savam draugam naudu un tas nespējot parādu dzēst, piedāvāja Kravcovam kļūt par savas firmas līdzīpašnieku. Tā Kravcovs kļuva par tekstilpreču ražotāju. Uzņēmums “Tonus Elast” ražo medicīniskās saites, vēsta raidījums.

2004.gadā uzņēmējs Kravcovs izveidoja Liepājas krievu kopienu un jau pēc diviem gadiem kopiena atklāja zelta āderi – dokumentu noformēšanu nepilsoņiem, kas vēlas iegūt Krievijas pilsonību. Kārotāju izrādījies gana daudz un to dēļ Kravcovs kļuva par regulāru viesi Krievijas vēstniecības Liepājas konsulātā. Taču Krievijas pases nebija Kravcova galvenais ienākumu avots. 

“Tonus Elast” gada pārskati liecina, ka elastīgo saišu ražotnes peļņa piedzīvoja grandiozu uzrāvienu tad, kad Kravcovs sadraudzējās ar Krievijas konsulātu. Kravcova izveidotā Liepājas krievu kopiena nodarbojās ar dokumentu noformēšanu nepilsoņiem, kas vēlas iegūt Krievijas pilsonību. Formējot dokumentus Krievijas vēstniecības Liepājas konsulātā Kravcovs, pēc raidījumā teiktā, uzturējies bieži. Uzņēmums lielāko daļu savu produktu sāka eksportēt uz Krieviju un tā peļņa četrkāršojās. 2009.gadā krīze bija gan Latvijā, gan Krievijā, tomēr arī šajā laikā Kravcovs dividendēs saņēma vairāk kā 400 tūkstošus latu.

Kravcovs savu biznesa veiksmi ar sakariem Krievijas vēstniecībā nesaista.

Komentāri (14)

Janka, Janic 14.02.2011. 03.51

tipisks eenu ekonomists ,ar ļoti gruutu galvu , kaadeeļ mums tik augsts eenas procents? , taadeeļ ka pie mums viņu ( ruskojazičnije) visvairaak arii ir .

+3
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > Janka, Janic 14.02.2011. 08.24

    Visa šādu darboņu turība darbojas uz nelegālu līdzekļu rēķina, būtu interesanti uzzināt cik daudz auto, māju, luksusa nopirkts par šādiem līdzekļiem….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 14.02.2011. 08.22

Analfabēts + kontrobandists, kas var būt labāks par šo ?

+2
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 13.02.2011. 22.20

Visa tā fašistu mūdža būtība ir ierakstīta viņa purnā.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu