Daugavā noķertas divas maluzvejnieku grupas • IR.lv

Daugavā noķertas divas maluzvejnieku grupas

10
Raitis Plauks, F64

Zivju ķeršanas aprīkojums liecinājis – zivis ķertas tirgošanai

Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem naktī uz piektdienu Daugavā pretī Kundziņsalai pusstundas laikā aizturējuši divas malu zvejnieku grupas, kuru nodarītie zaudējumi zivju resursiem pēc pirmajām aplēsēm ir 7492 lati, vēsta aģentūra LETA.

Maluzvejniekiem nāksies atmaksāt ne tikai zivju resursiem nodarītos zaudējumus, bet arī sodu 200-500 latu apmērā. Par soda apmēru vēl tiks lemts, informējis VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Maluzvejniekiem konfiscēti tīkli puskilometra garumā, kā arī citi piederumi. Viņu loms, kurā pārsvarā bija zandarti, bijis iespaidīgs. Zivju ķeršanas aprīkojums liecinājis, ka viņi ar šo nelikumīgo darbību nodarbojas regulāri un ir profesionāļi, kas zivis neķer pašpatēriņam, bet gan tirgošanai.

Pēc Zemitāna sacītā, maluzvejnieki pēdējā laikā ļoti aktivizējušies, īpaši naktīs, un arī lomi Daugavā parasti esot bagātīgi. Tāpēc inspektors aicināja atbildīgo ministriju domāt, kā apmaksāt inspektoriem darbu nakts stundās, kas pašlaik netiek darīts. 70%-80% no sava darba inspektori strādājot tieši naktīs.

Komentāri (10)

buchamona 11.02.2011. 10.55

Sods 500Ls ? :)) Kompensaaciju par zaudejumiem neskaitu. Katorgaa vinjus. Lai katrs malikjis tur sapelna “savam” inspektoram algas (labas) trijiem gadiem uz priekshu, tad arii buus kaartiba

+5
-1
Atbildēt

0

piziks 11.02.2011. 11.26

Mums te regulāri un smagi soda tieši tos, kuri strādā un nepārkāpj likumu. Par vides inspektoriem/maliķu ķērājiem skaidrs: ilggadēja prakse, ko arī tagadējais vis-vis-vis(Vienotībasprāt)-labākais MK nespēj, negrib un nemāk mainīt.

Daudz krāšņāku ainavu vakar parādīja LTV1 Atklātajā ceturtdienā Gundars Rēders, sarunājoties ar un par grūtniecēm, kuras terorizē Finanšu policija, kuru upuriem uzkūda sociālo pabalstu taupīšanas dienests. Blēdenes ķert, protams vajag, bet vainīgas izrādās tikai 43% no uzkūdītāju dienesta upurēm, bet dažas dienas (!!) pirms vai pēc dzemdībām ciniski, agresīvi un pazemojoši pratinātie 57% sieviešu izrādās ne pie kādas vainas, toties nevienam neienāk p-rātā sodīt uzkūdītājas no sociālā (!!) dienesta — par viņu brāķi papīru izpētē! Aija Barča, kas nav no Vienotības jau pārraides laikā piezvanīja uz tiešo ēteru un apsolīja izskatīt šīs lietas, bet kur ir Vienotības taisnības sadistiskās cīnītājas, kuras draudēja klausīties augļa sirdspukstus tām, kas gatavojās abortam? Finansu policijā ar īpašu agresivitāti un cinismu esot izcēlusies izmeklētāja/izziņas inspektore Dzintra ar dubultuzvārdu. Interesanti, vai par Finansu policiju atbildīgais superministrs izliksies par beigtu un klusēs?!

+5
-2
Atbildēt

2

    andris902 > piziks 12.02.2011. 11.34

    ….Optiskais Tēmekli…pārsteidzi šoreiz!….saprotu Tavu taisnības cīnītāja garu, bet…riskēšu iedzīvoties neiejūtīgas mātītes titulā, un tomēr….Tevi satrauc skaitlis 57%, bet nesatrauc 43%, kas faktiski ir puse no pārbaudāmajām personām….puse!!!…kuras apkrāpj valsti, šmaucas jaunu dzīvību radot, nerēķinoties ar godprātīgu attieskmi!…kāpēc Tevi nesatrauc šie 43% neapzinīgo iedzīvotāju?….vai viņas pašas bija tik gudras šādus plānus izdomājot?… kurš bija stiprais plecs, kas atbalstīja, virzīja, ieteica?…var jau salikt uzsvarus un šūmēties par jaunu ziņu….tikai šoreiz kaut kā nedaudz greizi….nebūtu gadiem pieredzētas krāpnieciskas shēmas, nebūtu neviens jātirpina, jāpārbauda un “jāterorizē”…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 12.02.2011. 12.54

    ZanE, es neteicu, ka nesatrauc tie 43%! Tur riskē rast aizdomas par deamgoģiju. Mani satrauc 2 lietas: aizdomu izteicējiem 53% sava darba ir brāķis — nepamatotas aizdomas kā neprofesionālisma un/vai paviršības izpausme. Sevišķi ņemot vērā to, ka to uzkūdītāju 57% brāķi pārbauda finansu policija, lieki tērējot savus resursus. Turklāt par šīm nepamatotajām — un galvenais brutālajām! — pārbaudēm neviena uzkūdītāja nesaņem sodu: nesodīta paliek citas valsts iestādes maldināšana un rīcība pret cilvēkiem, kuri bez vainas.

    Tie 43% mani satrauc tādēļ, ka pieļauju, ka daļa no tiem 43% ir mākslīgi izsisti, jo izmeklētāju galvenais paņēmiens esot: rakstiet iesniegumu, ka atsakāties no pabalsta! (Ne velti visneiejūtīgākās un brutālākās no sliktajiem ginekologiem esot sievietes: zemāks profesionālās ētikas slieksni vai tā absolūta neesamība.)

    0
    0
    Atbildēt

    0

dro 11.02.2011. 16.17

Daugavā noķertas divas maluzvejnieku grupas
_____________________
Interesanti uz kādu ēsmu?:)

+2
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > dro 11.02.2011. 16.19

    laikam būs divi rokkoncerti? Vismaz.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu