Irbe vēlētos Latvijas hokeja klubu KHL ar latvisku nosaukumu • IR.lv

Irbe vēlētos Latvijas hokeja klubu KHL ar latvisku nosaukumu

37
Lita Krone, LETA

Hokeja veterāns: Tagad sanāk tā, ka mūziku pasūta tas, kurš maksā

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Artūrs Irbe uzskata par lietderīgu Latvijas kluba spēlēšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), taču ir pārliecināts, ka Rīgas "Dinamo" vārds tā apšaubāmās pagātnes dēļ nav komandai piemērots, vēsta aģentūra BNS.

Irbe intervijā Krievijas avīzei "Sovetskij Sport" sacīja, ka ir finansiāli neatkarīgs, tādēļ var atļauties teikt, ko domā.

"Dinamo" nosaukums radās PSRS laikā, kad klubs bija Valsts drošības komitejas (KGB) pārraudzībā, un Irbe to lieliski atceroties. Viņš uzskata, ka Latvijas komandai piemērots nosaukums būtu "Daugava", vai arī kāds cits vārds, bet ne "Dinamo". Kaut arī “Dinamo” nosaukums Irbem nav paticis jau toreiz, neviens viņam nevar pārmest necīnīšanos no sirds.

"Lieliski, ka mūsu puiši spēlē KHL. Taču, ja mums būtu sava seja, nacionāls nosaukums…," savu viedokli izklāstīja Irbe, piemetinot, ka šajā situācijā viņš vēlas panākt pēc iespējas lielāku labumu Latvijai. "Taču tagad sanāk tā, ka mūziku pasūta tas, kurš maksā," viņš piebilda.

Rīgas "Dinamo" kā logs uz Rietumeiropu ir vajadzīgs KHL vairāk, nekā klubam šī līga, nešaubās Irbe. Viņš pieļauj, ka tas, iespējams, ir nolemts starpvalstu līmenī, kur pieņemts arī lēmums par kluba zīmolu.

Irbe saprot, ka zīmolu "Dinamo" Krievijā ir daudz vienkāršāk pārdot, taču tas nemaina viņam nepieņemamā komandas nosaukuma izcelsmi. Ar saviem līdzšinējiem izteikumiem Irbe esot izjaucis lapseņu pūzni, taču nokaitinātā reakcija liecinot par to, ka trāpīts mērķī.

Interviju ar slaveno hokejistu Irbi lasiet arī žurnāla “Ir” pagājušā gada 11.novembra numurā (pieejams par maksu).

Komentāri (37)

Līga Smildziņa-Bērtu 09.02.2011. 14.56

Irbe pirmais momentāli pameta PSRS izlasi,viņa nopelni Latvijas labā ir vienreizēji,kaut vai tikai dēļ šī! Šis cilvēks zin,ko dara,viņam ir stāja un morāle!Viņš zin par ko viņš izsakās un,kam uzbrauc!DIEMŽĒL Latvijā ir cilvēki,kas čekistu Savicki ,viņa brigādi un intereses uzskata par ko svarīgāku!

+29
-3
Atbildēt

0

kristaps_drone 09.02.2011. 14.51

Irbem ir pilnīga taisnība. Ir nožēlojami, kā nosiekalojušies fanu pūļi jūsmo par šo padomijas čekas produktu vēl 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas. Apbrīnojmi, kā cilvēkiem, pat gados jauniem, var patikt tas, kas tik uzkrītoši saistīts ar padomiju, ar krieviju un okupācijas gadiem.

+27
-4
Atbildēt

1

    Guncītis > kristaps_drone 09.02.2011. 16.45

    Irbe kļūdās tikai par to, ka “pieļauj, ka tas, iespējams, ir nolemts starpvalstu līmenī, kur pieņemts arī lēmums par kluba zīmolu.”
    Tas ir nolemts kalvīša, savicka un pūciņa līmenī.
    Nevajag valsti jaukt ar kalvīšveidīgajiem.
    Par pārējo piekrītu Irbem.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Sanšains 09.02.2011. 15.45

“Dinamo” nosaukums radās PSRS laikā, kad klubs bija Valsts drošības komitejas (KGB) pārraudzībā
===========================
Šajā sakarībā atgādināšu lielāko Zatlera Maskavas vizītes “guvumu” – čekista Puķina (kā zināms, “čekists” – tas esot “uz mūžu”) atklātības mirkli, paužot, ka “”Ģinama” praktiski ir mans projekts, es to izdomāju”. Uz ko, starp citu, Zatlers līksmi atbild: “Es zinu!”

Skat. video
http://www.ves.lv/article/154525

+15
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu