Rimšēvičs izvirza jaunas kandidatūras darbam LB padomē • IR.lv

Rimšēvičs izvirza jaunas kandidatūras darbam LB padomē

27
Indra Sprance

Iesaka padomē pārapstiprināt Vitu Pilsumu, virza jaunu locekli – līdzšinējo LB darbinieci

Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs vērsies pie Saeimas, lūdzot parlamentu atkārtoti apstiprināt LB padomes locekles amatā Vitu Pilsumu, bet otram vakantajam LB padomes locekļa amatam tiek virzīta LB Monetārās politikas pārvaldes vadītāja Zoja Razmusa.

Pilsumas pilnvaru termiņš beidzas šā gada 30.martā, bet amats, kuram tiek virzīta Razmusa, ir vakants kopš pagājušā gada 2.jūlija.

Parlamentam, iespējams, šogad vajadzēs vēlreiz atgriezties pie LB padomes locekļu apstiprināšanas, jo 12.augustā beigsies pilnvaras LB padomes loceklei Valentīnai Zeilei.

 

Jau vēstīts, ka pērn pavasarī Rimšēvičs vērsās pie Saeimas frakcijām ar lūgumu LB padomes locekļu amatos apstiprināt trīs no līdzšinējiem padomes locekļiem, kā arī advokātu un līdzšinējo LB konsultantu Pēteri Putniņu, kurš savulaik bijis "Latvijas Kuģniecības" padomes loceklis un tika minēts kā Ventspils mēra Aivara Lemberga interešu pārstāvis. Pēc asās rezonanses par Rimšēviča lūgumu apstiprināt amatā jaunos padomes locekļus, tajā skaitā Putniņu, vairākas Saeimas frakcijas paziņoja, ka vērtēs, vai vispār kādu no ieteiktajām kandidatūrām atbalstīt.

Saeima apstiprināja esošo padomes locekļu pilnvaru termiņa pagarināšanu, bet Putniņš LB padomes locekļa amatā netika apstiprināts.

Komentāri (27)

viesturs 03.02.2011. 15.58

klausieties biedri, vai tā kā beidzot nepietiek runāt un spriest par amatiem?…es neko citu pēc vēlēšanām vēl neesmu dzirdējis ..tikai kampara pataloģiskās muļķības un tikai amati, amati un vēlreiz amati…
kad jūs kretīni strādāt sāksiet?…

+1
-2
Atbildēt

0

janazakovica 03.02.2011. 13.32

ar divaam(nebaidisos teikt mulka)sievietem rimsevicam bus noteikti veiglak manipulet..ka bijusam komjaunatnes sekretaram..un gatavoties piekrist parnemt kartejo zidu parex.vai devalvet latu izpatikot oligarhiem kuriem ir milzigi latu krediti.

0
-1
Atbildēt

0

ligakrastina 03.02.2011. 12.17

Reta iespēja valdībai un parlamentam nedaudz ietekmēt monetāro politiku tieši atstājot Padomi nepilnā sastāvā. Skaidrs, ka pie šī LB vadītāja monetārā politika nemainīsies, neskatoties ne uz ko. Interesanti, cik tālu būs gatavi iet ZZS?

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu