Kampars neapmierināts ar Privatizācijas aģentūras darbu • IR.lv

Kampars neapmierināts ar Privatizācijas aģentūras darbu

70
FOTO: Mārtiņš Zilgalvis, F64
Indra Sprance

Ministrs nākamnedēļ PA valdei piedāvās reformu vīziju

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL, "Vienotība") nav apmierināts ar Privatizācijas aģentūras (PA) valdes darbu, tādēļ nākamnedēļ tajā sagaidāmas izmaiņas, Ir.lv informēja ministra palīdze Elīna Bīviņa.

Kā skaidroja Bīviņa, Kampars nav apmierināts ar to, ka PA nav veiktas reformas. Ministram esot vīzija par PA darba virzieniem, uzdevumiem, prioritātēm, par ko nākamnedēļ viņš informēšot PA vadību.

Neoficiāli zināms, ka nākamnedēļ amatu PA valdē varētu zaudēt Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles znota tēvs Andis Dobrājs, taču pagaidām Ekonomikas ministrija neatklāj, kas varētu tikt virzīts viņa vietā.

Ir.lv jau novembra beigās informēja, ka Dobrājs vairs ilgi nestrādās Privatizācijas aģentūras (PA) valdē. Kampars toreiz Ir.lv atzina, ka varētu tikt izvērtēta valsts un pašvaldību uzņēmumu valdēs un padomēs strādājošo kompetence, šķiroties no "politiski ieceltiem un meklējot piemērotus cilvēkus, kas spēj veikt šo darbu bez politiskas aizmugures."

"Ir cilvēki, kuri savos amatos nonākuši dēļ politiskajām dalīšanām, tad, visticamāk, mēs meklēsim viņu vietā cilvēkus, kuri spēj to darbu veikt bez politiskas aizmugures. Šobrīd tas lēmums vēl nav, bet ir problēma ar vairākām padomēm, kur ir jāvirza cilvēki, " pauda Kampars.

 

 

Komentāri (70)

Miervaldis 22.11.2016. 12.48

Atgādinu autoram, ka latvietis Eiropā nav nekāds neelgālais migrants. Pirmkārt, latvietis Eiropā atrodas legāli, viņa Latvijas pase ļauj šķērsot jebkuru robežu un iziet jebkuru kontroli. Otrkārt, Eiropas latvietis strādā tādu pašu darbu kā vietējie, saņem tādu pašu algu un maksā tādus pašus rēķinus. Treškārt, arī no Latvijas vēstniecības Eiropā var nobalsot par nacionāli domājošām Latvijas partijām, bet idejiskais nodokļu nemaksātājs Latvijā var nobalsot par lielkrievu šovinistiem.

Eiropas latviešus nevajag ne kaunināt, ne aģitēt, ne just viņiem līdzi. Starp citu, ja Latvija nebūtu Eiropas Savienībā, tad Eiropā atrastos vēl vairāk latviešu, bet jau ka nelegāļi.

Bija laiks, kad īri brauca peļņā, bet šodien bagātajā Zviedrijā pie Stokholmas ir pakalns, ko vietējie sauc par ”Amerikas pakalnu”. Tur stāvēdami, dzimtenē palikušie zviedri atvadījās no tautiešiem, kas kuģos brauca uz Ameriku. To Ameriku, kam lika pamatus izceļotāji no Anglijas.

Attieksme pret Latviju cilvēkam, kurš redzējis pasauli, ir drošs par savu nākotni un tātad imūns pret populistu aģitāciju, tikai uzlabojas. Attieksme pret pārējo pasauli arī.

Lai nebūtu jāraksta atsevišķs komentārs, papildināšu šo. Izlaboju faktu kļūdu rakstā – nekādu ES prasību naturalizēt PSRS kolonistus (piešķirt viņiem Latvijas pavalstniecību) nekad nav bijis un šis jautājums vispār nav ES kompetencē.

+7
-3
Atbildēt

5

Miervaldis 22.11.2016. 16.51

Tomēr vēl viens komentārs, bet par tēmu, kā visi iepriekšējie. Lai gan PSRS beidza pastāvēt jau pirms 25 gadiem, tātad šodienas universitāšu absolventi vispār nav padomju iekārtā dzīvojuši, tomēr nekādi netiekam vaļā no saukļiem un kampaņām. ”Mums vajag tevi mājās”, ”Stājieties visi zemessardzē” vai ”Kļūstiet visi par lauksaimniekiem!” Visi par lauksaimniekiem nekļūs, tāpat kā visi nekļūs par akadēmiķiem, komponistiem vai olimpiskajiem čempioniem. Tas pirmkārt. Otrkārt, nav 17. gadsimts. Zemnieka saimniecība ir jānopērk, jāuzbūvē, tai jāpievelk elektroapgādes līnija, jānopērk nebūt ne lēta tehnika utt. Treškārt, lauksaimnieks, tāpat kā jebkura darba darītājs, strādā ne aiz mīlestības uz darbu, bet lai pārdotu gatavo produkciju. Tā ka aicināt cilvēkus ieguldīt savu, ne mazu naudu un fizisku darbu pasākumā, kura rezultātus neviens nevar paredzēt, ir nenopietni. Tāpat kā atrunāt sievietes no attiecībām ar vīriešiem, kas nedien zemessardzē, vai pierunāt Eiropas latvieti meklēt Latvijā darbu par piecreiz mazāku algu.

+7
-3
Atbildēt

3

    edge_indran > Miervaldis 22.11.2016. 18.53

    ———–

    Tomēr vēl viens -mīnuss. Pelnīti.

    J.Jansons, tiesībsargs:”Notiek izteikta sabiedrības noslāņošanās. Ja Latvijas pilsoņi nav tās galvenā vērtība, bet gan kapitāls, tad marksisma ideoloģija joprojām ir dzīva.”

    http://img.memecdn.com/there-amp-039-s-no-way-like-the-american-way_fb_2448017.jpg

    http://www.lvportals.lv/visi/viedokli/283370-juris-jansons-satversme-ierakstitie-principi-un-ideali-ir-piesmieti/

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Miervaldis 22.11.2016. 23.55

    ————

    Par ko priecāties? Par brukšanu?

    ASV “sarūsējusī josla”

    http://i.imgur.com/P3Tz4Jv.jpg

    The Rust Belt is a term for the region straddling the upper North-Eastern United States, the Great Lakes, and the Midwest States, referring to economic decline, population loss, and urban decay due to the shrinking of its once-powerful industrial sector. The term gained popularity in the U.S. in the 1980s.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rust_Belt

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Miervaldis 22.11.2016. 19.50

    Speciāli debiliem Kremļa nacistiem un analfabētiem skaidroju – noslāņošanās ir visās sabiedrībās un visās cilvēka darbības jomās. Daži ir olimpiskie čempioni, vairums nav. Daži prot rakstīt ģeniālu mūziku, vairums neprot. Dzāiem ir talants tirgoties un pelnīt, vairumam ir spējas turēties vidējā līmenī.

    Un vēl, debilais komunist.Atņemot un pārdalot materiālās vērtības, nav iespējams visus padarīt bagātus. Visi tiek padarīti nabagi un vairāk vērtību nav iespējams atņemt, jo visi ir sapratuši, ka strādā tikai muļķi, bet gudrie atņem citiem. Tikko strādīgie muļķi izbeidzas, sabrūk visa komunistu sistēma.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Miervaldis 22.11.2016. 12.37

Cilvēki ”nepameta valsti”, viņi izmanto Eiropas kopējā tirgus piedāvātās iespējas nopelnīt sev adekvātu algu un cilvēka cienīgu pensiju. Starp citu, algu un pensiju maksā ne jau valsts, bet darba devējs. Tas, uz kuru balsi nepacelsi – uzreiz nonāksi uz ielas un, ja par tevi nav maksāti nodokļi, varēsi turpat sākt ubagot. Toties pacelt balsi uz valsti ir drosmīgi, stilīgi un brīvdomīgi.

Eieopas latvieši nav drauds Latvijai un nevar tāds būt. Drauds Latvijai ir idejiskie nihilisti, kuri, izmisīgi kliegdami, aizstāv savas tiesības nemaksāt nodokļus (!!!) bet, pienākot vecumam, prasīs, lai sabiedrība viņus baro. Labi, protams – viņiem taču pienākas!!! Drauds Latvijai ir idejiskie lumpeņi, kas atdodas Ušakovam par tramvaja biļeti. Drauds Latvijai ir pārprastā nacionālisma sludinātāji, kuri joprojām dzīvo aiz padomju dzelzs aizkara un uzskata, ka cilvēks, kas pārbrauc bijušās PSRS robežu, ir kaut ko ”pametis” vai ”nodevis”.

Un vispār, ja kādreiz rodas šaubas par Latviju, pārlasiet ”Mērnieku laikus”. Tumsas valstībā, kur kā gaismas stars spīdēja tikai Liena, dzīvoja arī tie, kuru mazdēli pēc pusgadsimta dienēja strēlnieku pulkos un apgrieza pasauli otrāi. Starp oļiņietēm un švaukstiem, pietukiem ķenčiem viņi nekā neizcēlās. Bet viņi bija.

+7
-4
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu