VUGD zoodārzam iesaka lielāku ugunsdrošību • IR.lv

VUGD zoodārzam iesaka lielāku ugunsdrošību

10
Gatis Gierts, F64

Jaunās dzīvnieku izmitināšanas vietas jāiekārto no nedegošiem materiāliem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvalde pēc atkārtotas pārbaudes Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā rekomendējusi veikt virkni ugunsdrošības pasākumu, vēsta aģentūra LETA.

VUGD rekomendējusi īpašu uzmanību pievērst elektroinstalācijai un elektriskajiem sildītājiem, to pieslēgšanas armatūrai un slodzes atbilstībai. Tāpat zoodārza vadībai regulāri jākontrolē sildierīču pieslēguma vietas, kā arī jaunas dzīvnieku izmitināšanas vietas jāiekārto no nedegošiem materiāliem.

Jau ziņots, ka 7.janvārī zoodārzā nodega viena no dzīvnieku mītnēm un sadega septiņi dzīvnieki: trīs zebras, trīs strausi un dižantilope.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir saņēmis VUGD pārbaudes aktu, kurā ir minēti konkrēti ugunsdrošības pārkāpumi. Tāpat gan Rīgas domei, gan Zooloģiskā dārza vadībai ir nosūtīta vēstule, kurā uzskaitīti vajadzīgie uzlabojumi, lai izvairītos no līdzīgiem nelaimes gadījumiem.

Zooloģiskā dārza vadība kopumā ar izpratni izturoties pret ugunsdrošības jautājumiem, par ko liecinot kaut vai tas, ka jau līdz ugunsdrošības pārbaudei pēc pašu iniciatīvas ierīkotas signalizācijas divās dzīvnieku novietnēs, norādījis VUGD.

Komentāri (10)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu