Krievijas parlaments apstiprina START 1.lasījumā • IR.lv

Krievijas parlaments apstiprina START 1.lasījumā

27
Foto: EPA/LETA

Galīgo ratifikāciju stratēģiskā bruņojuma līgumam sola Jaunajā gadā

Krievijas Valsts dome piektdien pirmajā lasījumā apstiprinājusi ASV un Krievijas noslēgto jauno Stratēģiskā bruņojuma samazināšanas līgumu (START), kuru trešdien ratificēja ASV Senāts, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Līgums pirmajā lasījumā apstiprināts ar 350 balsīm par un 38 pret. Kā iepriekš teica Valsts domes Starptautisko attiecību komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs, otrais un trešais lasījums nenotiks ātrāk par Jauno gadu.

Kā ziņots, trešdien līgumu ratificēja ASV Senāts. Par vienošanās apstiprināšanu savu balsi atdeva 71 likumdevējs, bet 26 senatori bija pret. "Esmu pārliecināts, ka līguma ratificēšana nāks par labu gan mūsu valsts, gan pasaules drošībai," paziņoja Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Džons Kerijs.

START līgumu ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs parakstīja aprīlī. Līgums paredz, ka puses savu kodolarsenālu samazinās par aptuveni 30%, un Obama uzskata, ka tas ir pirmais solis, lai sasniegtu viņa pasludināto mērķi – pasaule bez kodolieročiem.

Līgums nosaka, ka septiņu gadu laikā katras puses aktīvo kodolgalviņu skaits nepārsniegs 1550, bet raķešu palaišanas iekārtu vai stratēģisko bumbvedēju skaits – 800. "Šis ir visnozīmīgākais ieroču kontroles līgums teju 20 gadu laikā, tas uzlabos mūsu drošību un līdzās ar Krieviju samazinās mūsu kodolarsenāla apmēru," norādījis Obama.

Komentāri (27)

DikembeSakamoto 17.07.2015. 15.20

atgādina Latvijas tiesu sistēmas attieksmi pret dzimumnoziegumiem
———
Vai tad tiesu sistēma ir kaut ko nelikumīgu izdarījuši? Nē, viss ir atbilstoši likumam. Bet kas tad mums tos likumus pieņem?

Uzskatu,ka nevis tiesneši un prokurori ir jāvaino,bet gan deputāti. Vajadzētu parakties un paskatīties, kuri deputāti mums saeimā ir pedofīlu līdzjutēji, no kādām pedofīlu partijām, kuri ir balsojuši par šiem pantiem. Pirms 20 gadiem tik mīksti sodi pedofīliem nebija.

+5
0
Atbildēt

0

klusais 17.07.2015. 12.16

Šī nu ir tā tēma, kur beidzot Martas centram nevar nepiekrist .

+5
-1
Atbildēt

1

    DikembeSakamoto > klusais 17.07.2015. 15.30

    Īpaši piekrītu par noilgumu. Kas ir 10 gadi? Tas ir nekas! 10 gadu noilgumu var noteikt sīkai zādzībai, bet vardarbībai, slepkavībām, valsts kases izzagšanai, korupcijai u.c. noilgumam jābūt vismaz 50 gadiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Normunds 17.07.2015. 20.02

Krimināllikums kļuvis ļoti interesants. Par mazgadīgas personas izvarošanu var dabūt mūža ieslodzijumu, bet par anālu aktu līdz pieciem gadiem!!!

Cik atceros, Marta ņēma aktīvu dalību likumdošanas jaunradē. Marta dusmojas uz spoguli?

============================

161.pants. Seksuāla rakstura darbības ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu

Par dzimumakta, anāla vai orāla akta izdarīšanu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, vai citādas seksuāla rakstura darbības izdarīšanu fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, un to izdarījusi pilngadīga persona, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

(15.05.2014. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 14.06.2014. Sk. Pārejas noteikumu 14.punktu)

159.pants. Izvarošana

(3) Par izvarošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, vai par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, —

soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

(15.05.2014. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 14.06.2014. Sk. Pārejas noteikumu 12. un 14.punktu)

+2
0
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu