Ķirsona uzņēmumam pēkšņi parādi ofšoriem • IR.lv

Ķirsona uzņēmumam pēkšņi parādi ofšoriem

32
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Pirms maksātnespējas pieteikuma “Lido” 3 ārzonas firmām paliek parādā 11 miljonus latu

Uzņēmējam Gunāram Ķirsonam piederošā uzņēmuma "Lido" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu vēl pirms tā oficiālas reģistrēšanas atbalstījušas trīs nezināmiem īpašniekiem piederošas ārzonas firmas, kurām dažus mēnešus pirms maksātnespējas pieprasījuma iesniegšanas Ķirsona kompānija palikusi parādā vairāk nekā 11 miljonus latu, vēsta portāls “Pietiek.com”.

Kā norāda portāls, "Lido" oficiālie gada pārskati liecina, ka uzņēmums pagājušo gadu  beidza ar kopējām saistībām 11,68 miljonu latu apjomā – par aptuveni 800 000 latu mazāk nekā gadu iepriekš. Spriežot pēc Ķirsona kā SIA "Lido" prezidenta parakstītā oficiālā ziņojuma, kas atrodams "Lursoft" datu bāzē, arī līdz jūlija vidum nekas būtisks uzņēmumā nemainījās – drīzāk pat uzlabojās. "No pārskata gada beigām līdz finanšu pārskatu parakstīšanas dienai nav bijuši nekādi citi notikumi, izņemot nelielas pozitīvas tendences Sabiedrības apgrozījumā, kas varētu būtiski ietekmēt Sabiedrības finanšu stāvokli," Ķirsons rakstiski apliecināja šā gada 15.jūlijā.

Savukārt nepilnu pusotru mēnesi vēlāk, kā norādīts "Pietiek" rīcībā esošajā "Lido" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā, visas Ķirsona uzņēmuma saistības jau bija vairāk nekā 23,38 miljoni latu. Tas nozīmē, ka sešu nedēļu laikā "Lido" parādu apjoms dubultojies, pieaugot par 11,7 miljoniem latu, norāda portāls.

Kā rāda "Lido" pasākumu plāns, uzņēmums bijis un joprojām ir parādā kopumā vairākām kompānijām, taču 11,7 miljonu latu palielinājuma summu nodrošinājusi triju nezināmiem īpašniekiem piederošu ārzonas kompāniju parādīšanās "Lido" kreditoru vidū – kompānijai "Joyton International S.A."  “Lido” parādā 3,3 miljonus latu, "Carcel Holdings S.A." – 6,8 miljonus latu, bet "Joondaloop Financial Corporation" – 1,64 miljonus latu.

Turklāt pēdējā gada pārskatā pat nepieminēto saistību nokārtošanas termiņš izrādījies ārkārtīgi tuvs, – saskaņā ar "Lido" finanšu dokumentiem pirmajam no ofšoriem parāds bijis jāatdod šā gada 10.jūlijā, abiem pārējiem – attiecīgi 30.un 23.jūlijā, norāda portāls.

Kam šīs ārzonas kompānijas pieder, nav zināms, taču divas pirmās pārstāvējis viens un tas pats cilvēks – kāds Vladimirs Čestakovs, kura vārda saskaņā ar "Baltic Screen" datiem nav Latvijas iedzīvotāju reģistrā un kuram Latvijā nepieder neviens uzņēmums vai nekustamais īpašums. Savukārt trešo ofšoru pārstāvējis kāds Valdis Bergs, kura vārds saskaņā ar "Firmas.lv" datiem tāpat nav atrodams neviena Latvijā reģistrēta uzņēmuma īpašnieku vai amatpersonu vidū.

Visas trīs ārzonas kompānijas arī piekritušas savus 11,7 miljonus latu nevis iekasēt pēc ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa sekmīga noslēguma.

Ķirsons otrdien portālam nevēlējās sniegt skaidrojumu par to, kādus darījumus SIA "Firma Lido" šogad veikusi ar trim ārzonas kompānijām, kādi bijuši šo darījumu apjomi, nepieciešamība pēc tiem, kad šie darījumi veikti un kāda ir viņa paša saistība ar šīm ārzonas kompānijām.

Jau vēstīts, ka septembra beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Ķirsona ēdināšanas firmai "Lido" noteica ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

Komentāri (32)

disassociative 22.12.2010. 20.36

Ķirsons ir pierādījis, ka ir prasts deviņdesmito gadu līmeņa uzmetējs. Ar visu savu PLL. Bet uzmetis viņš ir ne tikai bankas un piegādātājus, bet arī mūs visus, par cik uzmetamo sarakstā ir arī valsts galvojumi. Tik tiešām būtu tikai godīgi pilnībā boikotēt jebkādu Lido biznesu. Analogi kā Šķēles Valmieras pienu. Nezinu kā citi, bet es tā daru.

+19
0
Atbildēt

2

    anete_raugule > disassociative 22.12.2010. 23.08

    Varētu jau tautieši saņemties un ignorēt to Ķirsona kotleti, uz kuras turas viss viņa bizness. Tikai pie mums tas purchase power diez ko nestrādā – Ķirsonu lamās, bet kotletes pirks tāpat ;))

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > disassociative 23.12.2010. 03.03

    piekriitu. es arii valmieras pienu nepeerku kopsh tas pieder skjeelem.
    dereetu uztaisit saraxtu ar to kas kuram pieder – lai zinaatu ko atbalstiit peerkot vai nepeerkot konkreetas preces.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Rūdis 22.12.2010. 18.29

Bet tas taču neliedz brēkāt par nacionālā biznesa morālo pārākumu. Visiem jāsaprot, ka Lido holesterīns labāks nekā McDonald’s, ka saņemt aplokšņu algu no tautieša ir cienījami un ka nemaksāt parādus ekspluatatoru bankām ir biznesa plāns nevis krāpšana.

+17
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > Rūdis 22.12.2010. 22.48

    to Uģis
    “Nacionālais biznesmens” viņš ir PLL zagļiem, čekistiem, komuņagām, pederastiem un dažiem prātu izkūkojušiem tantukiem. Pārējiem viņš ir nodokļu krāpnieks, negodīgs darba devējs, tautas indētājs un Šlesera draudziņš.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

cheszz 22.12.2010. 17.51

“Carcel Holdings S.A.” – 6,8 miljonus latu
……..
Kāds pajokojis. “Carcel” tulkojumā no spāņu valodas- cietums.

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu