Rīgā un Vidzemē sasnieg trešdaļa metra • IR.lv

Rīgā un Vidzemē sasnieg trešdaļa metra

17
Foto: Lauris Vīksne, F64

Avāriju un cietušo skaits dubultojies; daudzmaz notīrītas tikai galvenās brauktuves

Piektdienas rītā biezākā sniega sega Latvijā bija Rīgā un vietām Vidzemes rietumu daļā, kur zemi klāj 33 centimetrus (cm) dziļš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Ceļu satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaits aizvadītajā diennaktī dubultojies, vēsta aģentūra BNS. Sniega tīrītāji tiek galā vien ar galveno braucamo ceļu un pilsētu ielu uzturēšanu daudzmaz pieņemamā kārtībā.

Stiprākais vējš fiksēts uz Ventspils mola, kura ziemeļu vēja ātrums brāzmās pastiprinājās līdz 26 metriem sekundē (m/s). Rīgas ostā reģistrēti 22 m/s, no jūras attālākos novados vējš ir mierīgāks.

Sniega segas biezums Rīgas centrā ir 33 cm, aptuveni tikpat daudz sniega sasnidzis Siguldas un Valmieras apkaimē. No citiem novadiem saņemtas ziņas par 10-20 cm biezu sniega kārtu.

Pagājušajā diennaktī gan ceļu satiksmes negadījumu, gan tajos cietušo cilvēku skaits valstī dubultojies. Ja ierasti ikdienā valstī vidēji tiek reģistrēti aptuveni 50 ceļu satiksmes negadījumi, tad pagājušajā diennaktī līdz piektdienas rītam notikuši 114 negadījumi, 22 avārijās cietuši kopumā 30 cilvēki.

Policija īpaši iesaka uzmanīties gājējiem, jo – lai arī ielas ir vieglāk izbrienamas nekā Rīgā daudzviet netīrītās ietves, braucējiem ir sliktāka redzamība un grūtāk nobremzēt nekā parasti. Savukārt autovadītājiem braukšanas ātrumu ieteikts samazināt gan pilsētās, gan ārpus tām.

Rīgā kavējas sabiedriskais transports, īpaši ilgi sastrēgumos nākas sēdēt braucējiem no Pārdaugavas. Savukārt Daugavgrīvas iemītnieki rīta pusē nevarēja sagaidīt sabiedrisko transportu, jo autobusi sniega dēļ nevarēja uzbraukt uz Buļļupes tilta.

Stiprais vējš un sniegs nav izraisījis nopietnus elektrotīkla bojājumus, nelielie pārrāvumi dienas gaitā salaboti, informē ''Latvenergo''.

Apgrūtināta braukšana ne tikai pa autoceļiem, bet nenotīrīto sliežu dēļ pat par stundu kavējas vilcieni. Lidostā ''Rīga'' aizkavējušies lidojumi, 15 reisu atcelti, ziņo aģentūra LETA.

Savukārt Tallinas lidostas darbs piektdien spēcīgā sniegputeņa dēļ faktiski bloķēts, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR. Uz Igaunijas reģionālajiem ceļiem kopš piektdienas nakts sniegputeņa dēļ piektdien vakarpusē iestrēguši ap 600 cilvēku, kuri gaida glābēju palīdzību, ziņo Latvijas Radio.

Piektdien pūtīs spēcīgs vējš un vietām arī putenis, valsts austrumos gan snigs nedaudz, prognozē sinoptiķi. Atbildīgie dienesti brīdina, ka vējš var bojāt gan elektrības, gan sakaru līnijas. Nedēļas nogalē laiks noskaidrosies, nokrišņi mazināsies, taču kļūs vēsāks.

Komentāri (17)

ievuliitis 10.12.2010. 10.06

Šajā sakarā gribētos aplūkot tēmu par ekskluzīvām Ņivām ar pat amerikāņu aprīkojumu, ko pagājušajā gadā par bargu naudu iepirka Kurzemes nami. Vakar man bija daudz jāstaigā tieši pa Kurzemes namu teritoriju – naff! Apzinīgākie sētnieki un privātmāju īpašnieki varonīgi bija iztīrījuši vienas lāpstas platumā taciņu, bet tādas nebija visur. Kur Ņivas? Vai pa vasaru sapuva?

http://diena.lv/lat/politics/riga/foto-rigas-ielas-sniegu-skures-nivas

+10
-1
Atbildēt

1

disassociative 10.12.2010. 10.17

Ja katrs autovadītājs paņems sniega lāpstu un izraks kaut vai tikai vienu savas mājas pagalmā esošu mašīnas stāvvietu un kaut vienu metru no piebraucamā ceļa, vienas dienas laikā māju pagalmi būs savesti kārtībā. Tas pats darba stāvlaukumos. Bet to vajag gribēt darīt. Vieglāk, protams, ir neko nedarīt, bet kliegt, ka sētnieki netīra. Sētnieki, starp citu, pie ļoti daudzām mājām visu nakti jau ir strādājuši.

+5
0
Atbildēt

0

anete 10.12.2010. 10.40

nez, vai ceļu tīrītāju speciāli sagrūž sniegu uz ietvēm ?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu