Zatlers aicina uz kompromisu tiesnešu algu jautājumā • IR.lv

Zatlers aicina uz kompromisu tiesnešu algu jautājumā

13
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Arī Valsts prezidents aicina valdību nekavēties ar strukturālajām reformām

Valsts prezidents Valdis Zatlers aicina valdību un tiesnešus izprast ekonomisko situāciju valstī un meklēt kompromisu tiesnešu algu jautājumā.

Pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL,”Vienotība”) Zatlers aicināja “visas šobrīd ieinteresētās puses, tas ir, gan tiesnešus, gan izpildvaru, gan likumdevējvaru, izprast ekonomisko situāciju valstī un izprast arī to, ka tiesu vara ir neatkarīga un reizē arī cienījama un respektējama, un atrast to kompromisu, kas šobrīd atbilst vislabāk mūsu sabiedrības un arī mūsu finanšu iespēju interesēm.”

Tāpat Zatlers ieteica valdībai nekavēties ar solīto strukturālo reformu īstenošanu.  “Vienīgā lieta, ko es gribētu redzēt, ir tas, kā nākamgad tiešām tiks ieviestas strukturālas reformas – mēs jau esam pieraduši pie tādām. Tātad kas tiks reformēts, lai valsts pakalpojumu sniegšanu padarītu izmaksu efektīvāka un, protams, nezaudējot pieejamību no iedzīvotāju puses. Tas ir galvenais ieteikums, “ pauda Zatlers.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien ārkārtas sēdē nodeva skatīšanai komisijās nākamā gada budžeta projektu. Līdz ar budžeta projektu vienotā likumprojektu pakā tiek skatīts arī jautājums par tiesnešu, Saeimas deputātu un, iespējams, arī “Latvijas Bankas” (LB) un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbinieku iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā. LB un FKTK pārstāvji jau pauduši iebildumus par šādiem valdības un Saeimas plāniem, kas, pēc šo iestāžu amatpersonu teiktā, apdraudētu to neatkarību.

Komentāri (13)

andrisskrastins 08.12.2010. 15.13

Piedodiet, bet mūsu tiesu vara nav ne “cienījama”, ne “neatkarīga”, kā rezultātā tai nav nekāda “respekta”. Tiesnešu augstprātībai ir jābeidzas tieši šeit un tagad. 20 gadu laikā tiesu vara ir pierādījusi, ka nespēj normāli funkcionēt un nespēj sevi sakārtot, kā arī pašattīrīties. Alkatība tāpat kā citās dzīves jomās te spēlē galveno vijoli un nevis ir jārunā par kaut kādām Satversmes normām, bet ko darīt ar kolosāli zemo cilvēku ticību tiesām. Ir jārīkojas radikāli.

+13
-1
Atbildēt

0

austrisv 08.12.2010. 16.10

“Tāpat Zatlers ieteica valdībai nekavēties ar solīto strukturālo reformu īstenošanu”

Pareizi, pareizi, vajag izmest kādus tūkstošus strādājošo no valsts iestādēm, lai tie treknie tiesneši varētu saņemt vēl lielākas algas. Tā sakot apetīte rodas ēdot!Kas par to, ka tik tiesneši var iepirkt lepnus dzīvokļus un Mercedesus! Nabagi, lai strādā par min algu, jo tiem tiesnešprāt nevajag nekādus kredītus dzēst!
Par to, ka arī premjeram jābūt neatkarīgam ( tātad lielāka alga tiesnešprāt t0 nodrošina), tas viņus neinteresē! Kā maitu lijas uzklupuši valsts budžetam! lai tik brauc uz ārzemēm pelnīties, ja šeit maksā par maz. Nu gluži kā pārējai tautai!

+6
-1
Atbildēt

0

l_abola 08.12.2010. 20.43

Vai Kūtrim un vēl vienam otram lēmējam par savām algām nebija konstatējams interešu konflikts? Tikai kas par to lems – citi tiesneši? Tā laikam tad arī būtu tiesu varas neatkarība viņu izpratnē? Par ētiku nerunāsim.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu