Noraida Loskutova sūdzību par nelikumīgu atlaišanu • IR.lv

Noraida Loskutova sūdzību par nelikumīgu atlaišanu

32
Kaspars Krafts, F64

Administratīvās apgabaltiesas lēmumu var pārsūdzēt 30 dienu laikā

Administratīvā apgabaltiesa pirmdien noraidījusi Saeimas deputāta un bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova ("Vienotība") sūdzību par kādreizējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) rezolūcijas tiesiskumu, ar kuru 2007.gada septembrī Loskutovs tika atstādināts no KNAB priekšnieka pienākumu pildīšanas, vēsta aģentūra LETA.

Loskutovs administratīvajā tiesā apstrīdēja Kalvīša lēmumu par viņa atstādināšanu, kas bija iekļauts rezolūcijā Valsts kancelejas vadītājai Guntai Veismanei. Tajā bija teikts, ka pret Loskutovu ierosināta disciplinārlieta un līdz tās izmeklēšanas procesa beigām KNAB priekšnieks tiek atstādināts no amata pienākumu izpildes.

Tiesa pirmdien noraidījusi arī Loskutova pieteikumu par mantisko zaudējumu, morālā kaitējuma, kā arī ar juridisko pakalpojumu saņemšanu saistīto izdevumu atlīdzināšanu. Spriedumu 30 dienu laikā iespējams apstrīdēt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā.

Loskutova sūdzība tika noraidīta arī 2009.gada nogalē, kad to skatīja Administratīvā rajona tiesa. Savukārt iepriekš tiesa apmierināja Loskutova lūgumu piemērot pagaidu noregulējumu, un Kalvītis vienu dienu pirms tiesas nolēmuma lika Loskutovam atsākt darbu KNAB vadītāja amatā.

2008.gadā valdības izveidotā komisija, kas vērtēja KNAB priekšnieka atbilstību amatam, secināja, ka Loskutovs pienācīgi nenovērtēja Valsts kontroles norādītās nepilnības un ar KNAB Slepenības nodrošināšanas nodaļu saistītos riskus, atkārtoti atliekot audita veikšanu šajā nodaļā, kā rezultātā no KNAB pazuda 135,5 tūkstoši latu. Šī summa pazudusi 11 lietās, no kurām lielākā daļa bija jau izskatītas.

Jāpiebilst, ka 10.Saeimas vēlēšanās Loskutovs kandidēja partiju apvienības "Vienotība" sarakstā Latgales vēlēšanu apgabalā un ieguva 26 611 vēlētāju atbalstu iekļūšanai parlamentā.

Komentāri (32)

gundega_heiberga 29.11.2010. 21.12

Dombrovskim precedents.

+3
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 30.11.2010. 10.53

IR ziņu un virsrakstu veidotāji nu gan varētu zināt, ka “atlaišana” un “atstādināšana” ir divas dažādas lietas.

+1
0
Atbildēt

1

    piziks > kristaps_drone 01.12.2010. 19.18

    Tipiņ, neprasi no IR komandas pārāk daudz, — Tu taču vēlies, lai viņi orientētos juridiskajā terminoloģijā, bet IR komandas lielākajai daļai tie ir nebūtiski sīkumi, salīdzinot ar lielo politiku, kas IR vienīgā tēma, kas IR komandas pamatsastāvam īsti cieņasvērta… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

egfoto 29.11.2010. 20.04

Nabadziņš.
Tagad tik vajadzētu apakškomisiju izveidot Tiesnešu darba izvērtēšanai :)
Kā šādu klaji prettiesisku lēmumu viņi varēja pieņemt.

+2
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu