Uzņēmējs iesaka nodokli nesportojošiem cilvēkiem • IR.lv

Uzņēmējs iesaka nodokli nesportojošiem cilvēkiem

12
Inta Puriņa, F64

VM iesaka konkretizēt neveselīgās pārtikas kategorijasRažotāji par absurdu uzskata papildu nodokļa ieviešana saldumiem un neveselīgajai pārtikai. "Vai "McDonaldam" arī liks maksāt nodokli?" sašutumu aģentūrai BNS pauda uzņēmējs.

Konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" valdes loceklis Normunds Sala aģentūrai BNS pastāstīja, ka labāk būtu, ja Veselības ministrija (VM) ar nodokli apliktu tos cilvēkus, kuri regulāri nesporto un nerūpējas par savu veselību, nevis veido nepareizus stimulus un soda saldumu ražotājus, kas rada darbavietas. VM būtu jākonkretizē, ko pieskaitīs pie šīs saldumu un neveselīgās pārtikas kategorijas, jo, piemēram, cepumi esot veselīgi.

Uzņēmējs uzskata, ka tādā gadījumā papildu nodokli varētu piemērot desām, kurās gaļas vietā tiek izmantotas vistu ādas un kājas. "Vai "McDonaldam" arī liks maksāt nodokli?" sašutumu pauda "Adugs" pārstāvis, uzsverot, ka pārtikas sektoru nevajadzētu vēl vairāk apgrūtināt ar nodokļiem, jo tā ir konkurēt un eksportēt spējīga joma.

Arī augļu un dārzeņu pārstrādātāja "Spilva" valdes locekle Lolita Bemhena aģentūrai BNS pavēstīja, ka paredzētā papildu nodokļa virzīšana ir nepārdomāta, ar ko teorētiski paredzēts risināt veselības problēmas. Praktiski ar to var radīt bēdīgas sekas ne tikai attiecībā uz Latvijas uzņēmumu konkurētspēju, bet arī attiecībā uz sabiedrību. Viņasprāt, vēl izteiktāka būs sociālā noslāņošanās – būs bērni, kas varēs saldusmu nopirkt un tādi, kas nevarēs.

Jau ziņots, ka veselības ministrs paziņojis, ka nākamgad varētu rosināt ieviest papildu nodokli saldumiem un citai neveselīgajai pārtikai, lai panāktu saldumu un neveselīgas pārtikas patēriņa samazinājumu iedzīvotāju uzturā un līdz ar to uzlabotu arī kopējo sabiedrības veselības stāvokli, kas ar laiku arī samazinās slogu veselības budžetam.

Komentāri (12)

Janka, Janic 28.11.2010. 18.40

paartikas sektoru vajag standartizeet , citaadi tiešaam muusu izmaniigie uzņeemeeji pašizmaksas deeļ jau no pedigrija taisa desas , taas vispaar nav eedamas , taas need ne suns ne kaķis , tas jau ir raadiitaajs …arii kuupinaataa gaļa ir briesmiiga , sašpriceeta ar udeņiem ,speķi pat normaali uzcept nav iespeejams, tikliidz kautko cep smaka peec vella , par bakaleju nerunaasism , es to sen nelietoju

+5
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 28.11.2010. 16.39

“E” vielas ir dažādas un visādas. E 100 un E101 (kurkumīns un riboflavīns) ir dabā sastopami, pēdējais – B vitamīns, askorbīnskābe – (E300) – C vitamīns. Visas tās ir dabīgas vielas, ieskaitot kalcija karbonātu (krītu), kurš arī ir E viela. Visas nepārskaitīsim…

+2
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > andrejs_kirsis 29.11.2010. 10.15

    Smieklīgākais sākas tad, kad visādas majonēzes un kečupi tiek reklamēti kā brīvi no konservantiem, lai gan tajos esošais etiķis ir konservants ar savu E numuru (E260).

    0
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 28.11.2010. 16.01

Es jau sen vairs tos saldumus nepērku, nekādus nepērku. Katru reizi pēc to lietošanas esmu pamatīgi ar kautko saindējies un baudu no patīkamās garšas drīz vien nomaina gremošanas un citu orgānu stiprs protests. Agrāk, vecajos laikos, kad ķīmija vēl nebija tik attīstīta, mēs katru svētdienas pirkām vietējā kafejnīcā visādas bulciņas. Bet tas bija manā bērnībā. Tagad to var darīt tikai pašnāvnieks. Tātad pareizi vien ir ka šīm indēm uzliek kārtīgu nodokli. Vismaz cilvēki padomās kas ir ēdams un kas nav. Daba jau nav radījusi cilveku kā ķīmisko vielu pārstrādes ierīci. Visi tie e-brīnumi faktiski ir dažādi nātrija un kālija sāļi kā arī citādi ķīmiski savienojumi, kuri dabā nav domāti ēšanai. Un lilāko tiesu šīs vielas nav nemaz apzinātas kā cilvēka barība. Sekas no to lietošanas bieži vien iestājas tikai pēc ilgāka laika. Tikai dakteri un farmaceiti berzē rokas, jo katrs slimnieks nes viņiem pamatīgu peļņu.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu