Rudens 2010 • IR.lv

Rudens 2010

25
Mārtiņš Zilgalvis, f64

No šodienas vairākās Rīgas vietās būs aplūkojama vizuālās mākslas izstāde "Rudens 2010", kas galvaspilsētā norisināsies jau 35.reizi, ziņo aģentūra LETA.

Lai piešķirtu noteiktas tematiskas ievirzes, izstādei šogad ir dota tēma "Rudens.Recycle.Process". Izstāde tiek dalīta trīs nedaudz atšķirīgās ekspozīcijās trijās Rīgas izstāžu telpās: Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā, Latvijas Dzelzceļa muzejā un "Pinakotēkā".

"Rudens" LMS galerijā simboliski noslēdz kārtējo ciklu un parāda ražu – nozīmīgu gadadienu jubilāru pēdējo divu gadu laikā tapušus darbus.

"Recycle" ir daudznozīmīgi tulkojams koncepts – pārstrāde un lietotu materiālu pārveidošana citiem mērķiem, kā arī ideju apstrāde, piemērošana un pārstrādāšana jaunos veidos un kombinācijās. "Cycle" nozīme ir cikls, kas ir veltījums tradīcijai. "Recycle" ekspozīcijā Dzelzceļa muzejā būs aplūkojami kā jauno, tā arī sevi jau pierādījušo mākslinieku darbi.

"Procesa" ekspozīcijas "Pinakotēkā" iecere ir parādīt procesu caur aktīvi darbojošos un atzītu mākslinieku klasiskos mākslas veidos tapušiem jaunākajiem darbiem.

Plašais mākslas darbu klāsts, ko veido dažādu paaudžu Latvijas mākslinieki no pēdējo divu gadu laikā tapušiem darbiem, rāda kopainu, kas atspoguļo to, kas patlaban notiek uz Latvijas mākslas skatuves.

Darbus izstādei izvēlējusies profesionālu mākslinieku un kuratoru žūrija, kurā pārstāvētas nozīmīgāko mākslas organizācijas: māksliniece un kuratore Inga Brūvere, biedrības "kim?" direktore Zane Onckule, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solveiga Krese, mākslinieks Kaspars Lielgalvis, mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors Juris Petraškēvičs un projekta kuratore Ieva Saulīte.

Izstāde "Rudens 2010" Rīgā būs apskatāma līdz 6.decembrim.

Izstāde notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Dzelzceļa muzeja un SIA "Pinakotēka" atbalstu.

Komentāri (25)

kalvis_b 22.11.2010. 14.26

“Par galeriju
Latvijas Mākslinieku savienības galerija ir 1961. gadā dibinātās izstāžu zāles darbības turpinātāja. Galerija ir Latvijas Mākslinieku savienības struktūra un tās mērķi ir tādi paši kā Latvijas Mākslinieku savienībai – veicināt mākslas attīstību, saglabāt mākslas vērtības Latvijā, piedalīties kultūrpolitikas veidošanā un sadarboties ar citām valstīm.

Galerijas darba laiks: O, T, C, P, S 12.00 – 16.00”- šis ir fragments no MS galerijas mājaslapas, man trūkst tēlainu apzīmējumu, lai noformulētu savu viedokli par šīs galerijas darba laiku. Kārtējo reizi nobučojusi smago durvju rokturi, nopūtos (māksla pieder tautai) un devos mājup.Jāpiebilst, ka informācija pie galerijas durvīm vēsta, ka sestdienās arī izstāde nav apskatāma.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu