Loskutovs Saeimā vadīs apakškomisiju • IR.lv

Loskutovs Saeimā vadīs apakškomisiju

8
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Noliedz apakškomisijas izveidi speciāli bijušajam KNAB šefam

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien nolēma izveidot Korupcijas novēršanas apakškomisiju, Ir.lv  informēja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainārs Latkovskis (JL).

Kā skaidroja Latkovskis, šādu komisiju nolemts izveidot saistībā ar pēdējā laikā klajā nākušajām ziņām par augsto korupcijas uztveres indeksu, kā arī citiem jautājumiem. Pēc Latkovska teiktā, apakškomisija varētu vērtēt arī  Korupcijas novēršanas un apkarošanas bioja (KNAB) restrukturizācijas plānu, taču tas neesot galvenais apakškomisijas izveides iemesls.

Vaicāts, vai apakškomisija netiek radīta speciāli deputātam Aleksejam Loskutovam (SCP), Latkovskis atbildēja noliedzoši. Viņš norādīja, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā vēlējušies strādāt ļoti daudz deputātu, bet visi to nevar, tāpēc nolemts izveidot apakškomisiju, kurā visi interesenti varētu darboties.

Deputāts par darbu Saeimas komisijā saņem piemaksu 18 latu apmērā par katru komisijas sēdi, savukārt par darbu apakškomisijās maksā 10 latus par sēdi.

Jau vēstīts, ka iepriekš Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadībā bija iecerēts apstiprināt Loskutovu, taču vēlāk, iespējams, uzklausot koalīcijas partneri – Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) lēmums mainīts, tās vadībā apstiprinot citu “Vienotības” deputātu – Latkovski.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai turvākajā laikā jārisina virkne svarīgu jautājumu, tostarp, iespējams, būs jāvērtē konflikts KNAB.

 

Komentāri (8)

ievuliitis 10.11.2010. 09.00

Un nevienam neienāk prātā, ka nemaz nav slikti, ka kompetents cilvēks darīs konkrētu darbu? Esam briesmīgi sprēgātāji. Kādam kādreiz ienāk prātā apskatīt jautājumus no valstiskas lietderības puses? Nē – pirmais ir izradīt savu asprātību – cik nu kuram tās ir un “neapšaubāmu” pārākuma apziņu.

+5
0
Atbildēt

1

    vismantsk > ievuliitis 10.11.2010. 09.53

    Pilnīgi piekrītu! “Vienotība” jau nu netaisa amatus tikai, lai būtu ko iedot saviem cilvēkiem. Mūsu valstī acīmredzami ir nopietnas problēmas ar korupciju un tās apkarošanu/novēršanu, un lai šīs problēmas pietiekami nopietni risinātu, ir nepieciešama šāda, šaurāk specializēta, apakškomisija.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 10.11.2010. 07.34

Izskatās, vecdžeikarus nomainīs kompetenti ļaudis.

+3
0
Atbildēt

0

a_oleinika 09.11.2010. 17.40

“Vaicāts, vai apakškomisija netiek radīta speciāli deputātam Aleksejam Loskutovam (SCP), Latkovskis atbildēja noliedzoši.”
“..iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā vēlējušies strādāt ļoti daudz deputātu, bet visi to nevar, tāpēc nolemts izveidot apakškomisiju, kurā visi interesenti varētu darboties.”

Vai tas nav pēc būtības tas pats – radīt apakškomisiju “pēc darbaļaužu pieprasījuma”?

+5
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu