Turcija Latvijā • IR.lv

Turcija Latvijā

25
Pauls Bankovskis, Ir

18. oktobrī plkst. 18 Eiropas Savienības mājā tiek rīkots pasākums "Vai Turcija Latvijā ir tikai vēstures elpa?"

Lauzt priekšstatus. Ne viens vien mākslas darbs pēdējā laikā top tieši ar šādu nolūku. Šķiet, cilvēkiem aizvien nogurdinošāk un kaitinošāk šķiet, Liānas Langas vārdiem runājot, "peldēt pa straumi kā skaidai" nezināmā virzienā. Sava galva ir gandrīz vai "modē".

Ar līdzīgu mērķi – kliedēt visai virspusējos priekšstatus par Turciju – 18. oktobrī plkst. 18 Eiropas Savienības mājā tiek rīkots pasākums "Vai Turcija Latvijā ir tikai vēstures elpa?". Turcijas vārds mūsu apziņā biežāk saistās ar saulainajiem kūrortiem vai mūsu sportistu pēdējā laika vēsturiskajām uzvarām. Bet ir taču vēl arī pārsteidzošā Stambula, vēstures liecinieces Troja, Efesa, Pergama, Hierapole, Aspenda, modernās Turcijas galvaspilsēta Ankara, teiksmainais Kapadokijas novads Turcijas vidienē.

Pasākumā "Vai Turcija Latvijā ir tikai vēstures elpa?"  turku literatūrā palīdzēs iejusties Jaunā Rīgas teātra aktrise Baiba Broka. 

Skanēs Orhana Veli Kanika un Muratana Mungana dzejoļi, kā arī fragmenti no Nobela prēmijas laureāta Orhana Pamuka romāna "Sniegs" un Serdara Ozkana grāmatas "Rozes balss". 

Pasākumā piedalīsies arī tulkotāja Zane Brūvere, Latvijas Universitātes profesors Harijs Tumans un atdzejotājs Uldis Bērziņš. Ar turku mūziku iepazīstinās viduslaiku grupa "Artemisia Absinthium". Ieeja bez maksas. 

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu