ZZS labdarību izmanto aģitācijai • IR.lv

ZZS labdarību izmanto aģitācijai

24
Jānis Saliņš, F64

Laikraksts: mazie jelgavnieki no deputātu kandidātiem saņem dāsnas dāvanas

Jelgavā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Zemgales saraksta deputātu kandidāti speciāli sarīkotā labdarības projektā "Piepildi mazā jelgavnieka sapni!" dāļājuši īpaši dāsnas dāvanas, par avīzes "Zemgales Ziņas'' rakstīto vēsta aģentūra BNS.

Pasākumu rīkoja Jelgavas Sabiedrības integrācijas fonds, kura vadītāja Rita Vectirāne ir atbildīgā par ZZS priekšvēlēšanu kampaņu Zemgalē.

Dekoderu lepni pasniegusi deputāte Baiba Rivža, ar savas darbavietas starpniecību 90 latu stipendiju kādai ģimenei uz diviem gadiem sagādājis deputāts Andris Bērziņš. Izjādes ar zirgiem, izmantojot Latvijas Lauksaimniecības universitātes resursus, dāvināja deputāta kandidāts Guntis Rozītis. Jelgavas novada domes deputāte Ilze Vītola, kas arīdzan dodas uz Saeimu, kādai meitenei dāvājusi kosmētikas piederumus, savukārt Jelgavas mērs Andris Rāviņš zēnam uzsauks vizināšanos ar kvadraciklu.

Pasākumā Jelgavas domes deputāte Ludmila Gineite ("Saskaņas centrs") bērniem bija sarūpējusi spēles, bet bankas "Citadele" Jelgavas filiāles šefs Jurijs Strods ("Visu Latvijai!'' – TB/LNNK) kādam puikam dāvināja datoru.

Pēc politiķu uznāciena vārds tika dots vairākiem ZZS pietuvinātiem uzņēmējiem, kas sagādājuši divriteni, kancelejas piederumus, iespēju nokļūt zoodārzā un akvaparkā.

Vectirāne nav atzinusi, ka pašvaldības resursi tiek izmantoti partijas biedru slavināšanai. Viņa sacījusi, ka bijis grūti pierunāt uzņēmumus piedalīties labdarībā, taču klātesošie politiķi gan atsaukušies uzreiz. Uz jautājumu, vai aicināti arī citi politiskie spēki un vai tie atteikuši, viņa atbildēt nevēlējās. Sākotnēji pasākums bija ieplānots 1.septembrī, tomēr pārcelts tuvāk vēlēšanām.

Priekšvēlēšanu kampaņu pētniece no sabiedriskās politikas centra "Providus" Iveta Kažoka atzinusi, ka formāli nav kur piesieties. "Taču var būt bažas, ka politiķu labā sirds atmaigusi tikai pirms vēlēšanām, kā arī rasties šaubas, ka šis pasākums jau no sākta gala veidots kā platforma ZZS paspīdēšanai," vērtējusi Kažoka.

Komentāri (24)

www.vecamate.lv 18.09.2010. 15.56

Rivžai vecie niķi..Pirms 4 gadiem šī pastorālā pļaviņā šķieba kompi divām lauku tantēm bibliotekārēm vai..jauki čalojot par neko.. kādā no tiem neatkarīgo producentu ” analītiskajiem” raidījumiem tipa TV skatlogs :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu