Novēro virpuļviesuli, brīdina par stipru lietu • IR.lv

Novēro virpuļviesuli, brīdina par stipru lietu

22
Aigars Jansons, F64

Virpuļviesuļi augusta beigās un septembra sākumā Latvijā ir ierasti, skaidro sinoptiķi

Svētdienas vakarā vietām Latvijā, galvenokārt centrālajos rajonos un Rīgā, gaidāms stiprs lietus, brīdina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, vēsta LETA. Nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetrus.

Sestdien no agra rīta Rojā un Mērsragā, bet vēlā vakarā Jūrmalā un Lapmežciemā ļoti stipri lija, dažviet lietusgāzes pavadīja pērkona negaiss un krusa, atsaucoties uz Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju, kā arī aculiecinieku stāstīto, ziņo BNS.

Turklāt sestdienas vakarā Jūrmalā novērots virpuļviesulis, kas no mākoņa sniedzās līdz ūdens virsmai, veidojot ūdensstabu. Neliels virpuļviesulis, kas nesasniedza zemi, piektdien bija arī virs Rīgas.

Sinoptiķi skaidro, ka šāda dabas parādība augusta beigās un septembra sākumā Latvijā ir ierasta, bet agrākos gados trūka iespēju to iemūžināt, tāpēc var rasties iespaids, ka pēdējā laikā tā kļuvusi biežāka. Dažkārt var novērot pat vairākus virpuļviesuļus vienlaicīgi, pārsvarā tie veidojas piekrastē laikā, kad pār silto ūdeni plūst vēss gaiss.

Komentāri (22)

austrisv 30.08.2010. 09.19

Priecājos, ka vakar sagaidīju priecīgu laika prognozi šodienai!

0
0
Atbildēt

0

austrisv 29.08.2010. 16.03

Soliet taču beidzot arī kaut ko priecīgāku!Noriebies, visu vasaru to vien dzird kā briesmu stāstus!

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu