Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Jaunais Valsts prezidents Egils Levits pirmdien Saeimā nodeva svinīgo solījumu un stājās amatā. Levits uzrunāja Saeimu, bet vēlāk devās pie Brīvības pieminekļa un tur uzrunāja sanākušos cilvēkus. Prezidents apmeklēja pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes atdusas vietu Meža kapos un saņēma simboliskas Rīgas pils atslēgas no sava priekšteča Raimonda Vējoņa. Vakarā pieņemšanā Nacionālajā bibliotēkā par godu inaugurācijai viņš Tautas grāmatu plauktam dāvināja Jāņa Seska 1938. gadā izdoto grāmatu Latvijas valsts izcelšanās.

KNAB pirmdien lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļa ņemšanu aizturēja trīs personas. Viena no tām ir Rīgas domes deputāte un Latvijas Universitātes rektora vietniece juridiskajos jautājumos Baiba Broka (NA), otrs ir Skonto grupas līdzīpašnieks Guntis Rāvis. Iespējamais kukulis bijis noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai, informē KNAB. Pēdējos trijos gados Biatlona federācija saņēmusi trīs 20 000 eiro lielus ziedojumus, viens no uzņēmuma SIA Roadeks, kas pastarpināti pieder SIA Skonto būve patiesā labuma guvējam Rāvim.

Prokuratūra otrdien tiesai nodeva krimināllietu pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču par kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Lietā apsūdzēts arī uzņēmējs Māris Martinsons.

Sestdien ar valsts augstāko amatpersonu uzrunām, bruņoto spēku paraugdemonstrējumiem, sabiedroto spēku militārās tehnikas izstādi un lielkoncertu Varoņu gads 11. novembra krastmalā Rīgā Latvijas armija svinēja simtgadi.   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu