Kalnmeiers nelepojas ar ģenerālprokurora amatu • IR.lv

Kalnmeiers nelepojas ar ģenerālprokurora amatu

15
Dāvis Valbaks, F64

Mēnesi pēc apstiprināšanas jaunā amatpersona vēl nezina, cik lielu algu saņem

Jaunais ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nelepojas ar savu jauno amatu, uztverot to kā savu pienākumu, un mēnesi pēc apstiprināšanas joprojām nezina, cik lielu algu saņems. To amatpersona atzinusi intervijā žurnālam “Klubs”.

Jautāts, vai lepojas ar ģenerālprokurora amatu, Kalnmeiers atbild: “Domāju, ka nē. Es tādā pavērsienā nekad par šo darbu neesmu domājis. Es to uztvēru kā savu pienākumu. Ja es to varu darīt, tad jādara. Es šeit [ģenerālprokuratūrā] esmu nostrādājis pietiekami ilgi, zinu visas problēmas. Tā ir mana priekšrocība un galvenais iemesls, kāpēc es piekritu.”

Savukārt vaicāts par to, vai ir apmierināts ar jauno atalgojumu, viņš atbild: “Tas ir jautājums, no kura visvairāk baidījos. Es nezinu, cik man tas atalgojums ir. Es zinu, ka tas glupi skan, bet vēl šodien neesmu paskatījies, cik liela īsti ir mana alga. Domāju, tas ar apmēram 200 latu lielāks, nekā pirms tam bija.”

Jau vēstīts, ka Saeima 12.jūlijā ģenerālprokurora amatā apstiprināja Kalnmeieru. Pirms tam parlaments noraidīja Jāņa Maizīša atkārtotu apstiprināšanu šajā amatā.

Komentāri (15)

agija_kola 25.08.2010. 12.42

Ja ģenerālprokurors nezin savu darba algu, tad kaut kas nav kārtībā prokuratūrā. Stājoties darba attiecībās, jāparaksta darba līgums. Darba likumā ir prasība, ka darba līgumā ir jābūt atrunātai samaksai par padarīto darbu. Pat ja netika slēgts jauns darba līgums, bija jāparaksta pielikums esošajam. Tātad, vai nu strādā bez noformētiem papīriem, vai paraksta tos nelasot.

+7
-3
Atbildēt

2

    kristaps_drone > agija_kola 25.08.2010. 15.05

    Diez vai viņam ir jāparaksta līgums, viņš tika iecelts amatā ar rīkojumu, un viņa gadījumā – balstoties uz Saeimas balsojumu. Darba līgumu slēdz ar darbinieku, prokuratūrā prokurori diez vai ir darbinieku statusā. Tā ka šajā ziņā uz prokuroru un it īpaši uz ģenerālprokuroru Darba likuma nosacījumi par darba līgumu neattiecas. Un vispār, ja nav gluži jādzīvo no rokas mutē, tad tas ir pilnīgi iespējams, ka precīzi nemāki pateikt, kāda pašam ir alga.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    agija_kola > agija_kola 25.08.2010. 16.19

    Jebkuras attiecības regulē likums. Darba likums, Civillikums, Kriminālikums un visi pārējie. Nav runa par to, kā to sauc, runa ir par to, ka ir parakstīts papīrs, kurā noteikts atalgojums vai atlīdzība. Ģenerālprokurors apgalvo, ka viņš nezin, ko parakstījis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

mincitis888 25.08.2010. 12.54

Murgs, ne proķene, par 4 patronām morāli izvaro cilvēku, bet tur kur miljardi grozās, tur viss čikiniekā, sponsorus jau netiesās:(
Izskatās, ka ģenerālprokuroram no naudas smaržas amnēzija iestājusies:(

+4
-1
Atbildēt

0

shefere 25.08.2010. 12.27

Kā man gribētos piedzīvot situāciju, kad visa būtu pietiekoši tādā līmenī, ka algas izmērs manu prātu it nemaz nenodarbinātu. Līdz šim likās, ka tāda situācija iespējama vien veiksmīgā privātā biznesā. Jeb varbūt jaunais ģenproks ir ļoti pieticīgs sadzīvē, tāpēc viņam pāris simti šur vai tur ir tikai dubļi.

+3
-2
Atbildēt

1

    Lelliite, Dollijs > shefere 25.08.2010. 12.43

    Man tā bija, kad tikko sāku strādāt, bet vēl dzīvoju studentu kojās :) Bija normāla situācija – atrast pusmēneša algu sen nevilktu bikšu kabatā :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu