«Veči, salaužam viņu nah*j» • IR.lv

«Veči, salaužam viņu nah*j»

7
Ekrānuzņēmums no sociālajā tīklā TikTok ievietotā video ar agresīvu atpūtnieku pretošanos policistu norādēm
Baiba Litvina, speciāli Ir

Vairākas lietas šovasar uzkurinājušas sašutumu sabiedrībā — vai valsts spēj tikt galā ar naida noziegumiem un savaldīt Kremļa atbalstītājus?

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā arī Latvijas sabiedrībā valda trauksmaina spriedze, un ik pa laikam uzšķiļas fiziski konflikti vai uzzinām par cilvēkiem, kas darbojas agresorvalsts labā. 

Kā Kremļa propagandistam par darbību pret valsts drošību var piemērot «tikai» naudas sodu? Kāpēc joprojām nav atrisinājuma vairāk nekā gadu senajā stāstā par policistes dzīvesbiedra uzbrukumu jaunietim ar Ukrainas karogu? Vai rupju tēvaiņu draudi «salauzt» policistu, kas Jūrmalas pludmalē cenšas atjaunot sabiedrisko kārtību, ir vienkārši huligānisms? 

Ir skaidro šo lietu apstākļus un jautā ekspertiem, cik adekvāta ir sodu politika.

Glābējiem jāglābj policists

Majoru pludmale svētdienas pēcpusdienā bija atpūtnieku pilna, cilvēki 16. jūlijā baudīja vienu no retajām šīs vasaras tveicīgajām brīvdienām. Tad Jūrmalas pašvaldības policija saņēma izsaukumu — iesilusi kompānija, liedagā spēlējot futbolu, vairākkārt bija trāpījusi citiem un aizrādījumos neklausījās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu