Zatlers aicina diskutēt par Bībeles mācību skolās • IR.lv

Zatlers aicina diskutēt par Bībeles mācību skolās

84
Inga Nestere, F64

Zatlers: jāsaprot, cik liels ir sabiedrības atbalsts šim baznīcas priekšlikumam

Valsts prezidents Valdis Zatlers aicina izvērtēt tradicionālo kristīgo konfesiju vadītāju priekšlikumu ieviest obligātu Bībeles mācību skolās, ziņo BNS. Prezidents žurnālistiem trešdien atzina, ka šis priekšlikums ir jāapspriež, jāuzzina sabiedrības viedoklis, tā ieguvumi un mīnusi. "Tad arī politiķiem jāpieņem lēmums," piebilda Zatlers.

"Ir jāņem obligāti vērā, lai visu cilvēku intereses tiktu ievērotas, jo mums ir jāsaprot, ka baznīca no valsts ir jāatdala. Ja mēs gribam darīt labu mūsu jaunās paaudzes audzināšanā un izglītībā, katrs solis ir jāapsver, jāsaprot, cik liels ir sabiedrības atbalsts, cik daudz informācijas ir jādod par Bībeli un cik daudz – par reliģiskajām kopienām, kas vispār ir Latvijā," pauda prezidents.

Viņš piebilda, ka par to mācīts ir vienmēr, jautājums – kādā formā. Zatlers aicināja sabiedrību par Bībeles mācības ieviešanu diskutēt, kā arī noskaidrot vecāku, skolotāju un ekspertu viedokli.

Jau vēstīts, ka tradicionālo kristīgo konfesiju vadītāji aicinājuši no 2011.gada 1.septembra skolās ieviest obligātu Bībeles mācību. Apvienība "Par Labu Latviju!" jau apņēmusies izstrādāt likumprojektu, lai šo priekšlikumu īstenotu dzīvē.

Komentāri (84)

martins_kibilds 18.08.2010. 14.24

PLL populisms.
Cik reizes var šo jautājumu cilāt? Skolas nav tā vieta, kur dažām konfesijām var tikt dotas ekskluzīvas tiesībs nodarboties ar indoktrināciju. Iespējams, ka vajadzētu ieviest priekšmetu ar nosaukumu, piemēram, ‘reliģiju mācība’, kur kultūrsvēsturiskā kontekstā skolnieki tiktu iepazīstināti ar lielajām pasaules reliģijām, vēsturi, uzskatiem, rituāliem, utt. Tiesa, šaubos, vai tas ir tas, ko vēlas Pujats un viņam līdzīgie. Katrā ziņā labāka sabiedrības informētība par reliģijām par sliktu nenāktu. Bet sludināšana par nodokļu maksātāju naudu gan nav pieļaujama.

+35
-4
Atbildēt

3

    dro > martins_kibilds 18.08.2010. 14.35

    Bībele ir viena visiem kristiešiem.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    vjachiks > martins_kibilds 18.08.2010. 14.28

    Pilnībā pievienojos, ka “reliģijas mācība”, kur skaidro dažādās konfesijas, ticības un to stūrakmeņus dotu jauno cilvēku attīstībai daudz vairāk, nekā uzspiesta kristīgās ticības mācība. Pat ja tādu ieviestu, būtu jānodala – luterāņu vai katoļu vai pareizticīgo, jo Latvijā nav viennozīmīgu rajonu/skolu, kurā būtu bērni no vienas ticības.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    zita > martins_kibilds 18.08.2010. 14.47

    Bet visi nav kriestieši.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Klaavs 18.08.2010. 14.30

Es kā 3 bērnu tēvs apsolos gadījumā, ja patiešām skolā ieviestu olbligāto Bībeles mācību, iesūdzēt valsti Satversmes tiesā. Saprotu, ka tas viss ir tāds pirmsvēlēšanu bulshits, tomēr pat teorētiskas diskusijas par vienas reliģijas privilēģijām vispārējās izglītības iestādēs ir absurdas un pat kaitīgas. Tas ir prerunā Satversmei, cilvēktiesību principiem un veselajam saprātam.Valsts prezidents nedrīkst rosināt diskusiju, kuru pamatā ir apdraudējums manu bērnu un manām tiesībām…

+34
-4
Atbildēt

3

    janazakovica > Klaavs 18.08.2010. 18.59

    Bibeles macibai skola but.

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    juhans > Klaavs 19.08.2010. 11.49

    Ja tas aizies tik tālu, tad patiešām derētu apvienoties cilvēkiem, kas gatavi cīnīties pret šādu nejēdzību, BET visdrošākais profilaktiskais līdzeklis – gādāt, lai PLL netiktu nākošā Saeimā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > Klaavs 18.08.2010. 14.40

    Es arī iešu uz Satversmes tiesu, ja tā notiks.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

anete_raugule 18.08.2010. 14.25

Varbūt Valdis varētu sākt diskusiju par to, kāpēc par spīti daudzajām izglītības reformām izglītības kvalitāte skolās turpina kristies. Citādi drīz attapsimies, ka audzinām kristīgus pusanalfabētus.

+20
-2
Atbildēt

1

    daina_tabuna > anete_raugule 18.08.2010. 14.31

    …kristīgi pusanalfabēti…

    Welcome back to medieval :-)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu