Pujats aicina skolās ieviest obligātu kristīgo mācību • IR.lv

Pujats aicina skolās ieviest obligātu kristīgo mācību

188
Lita Krone, LETA

Katoļu baznīcas galva uzteic apvienību „Par labu Latviju!"

Kardināls Jānis Pujats, uzrunājot Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā sanākušos, atgādināja, ka tradicionālās konfesijas ir vienojušās aicināt likumdevēju no nākamā gada 1.septembra skolās ieviest obligātu Bībeles mācību, norādot, ka atbalstu šai idejai jau paudusi apvienība „Par labu Latviju!”. 

„Šo likumu par Bībeles mācību skolā var pieņemt jau pašreizējā Saeima. Piemēram, apvienībai „Par labu Latviju!”, ko vada eksprezidents Guntis Ulmanis, ir 26 balsis Saeimā jau tagad. Mēs aicinām visus pārējos Saeimas deputātus šajā svarīgajā jautājumā parādīt savu labo gribu,” sacīja Pujats.

Pujats norādīja, ka, iespējams, pēc vēlēšanām pretinieku idejai ieviest obligātu kristīgo mācību skolās nebūs. Tad, ja vēlētāji dos priekšroku „antikristīgiem kandidātiem”, nozīmēs, ka „vēlētāji sev labāku valdību nav pelnījuši kā tikai antikristīgu”, pauda katoļu baznīcas vadītājs.
<br /> Tas ir nenormāli, ka mūsu skolās jaunatni neiepazīstina ar tādu unikālu grāmatu kā Bībeli, norādīja Pujats, atgādinot, ka ticību Dievam pirmskara Latvijā mācīja ne tikai baznīcā un ģimenē, bet arī skolā, un tieši skola šodien ir vājākais posms „morāliskās atdzimšanas ceļā”.

Pujats uzsvēra, ka politiķiem būtu jārisina ne tikai saimnieciski jautājumi, bet jāatbalsta arī kristīgās vērtības. „Visi ir ieinteresēti, ko darīt, lai cilvēki uz ielas justos drošībā no bandītiem un zagļiem, lai finansiālajos darījumos būtu godīgi, lai cienītu savus vecākus, lai rūpētos par bērniem, lai nejauktu citiem ģimeni. Šie faktori ir ne mazāk svarīgi kā, piemēram, piens veikalā vai rēķins bankā,” sacīja Pujats.

Komentāri (188)

oskars_vavere 15.08.2010. 14.00

Skolās bērniem jāmāca domāt, analizēt, izvērtēt, argumentēt savu viedokli, nevis akli ticēt tam, ko mācītājs saka.
Baznīca ir atdalīta no valsts, māciet Bībeli svētdienas skolās!

Runājot par to, ka Bībele ir unikāla un populāra… Korāns, kā arī Mao Zeduna citātu grāmatas arī ir populāras, tomer tās mūsu skolās obligāti nemāca…

+61
-9
Atbildēt

15

    janazakovica > oskars_vavere 15.08.2010. 14.36

    spriezot pec uzvarda jusu sipatijas pieder judaismam.kas Kristu uzskata par ielenes bernu.no ta ari izriet jusu it ka maigi korektais komentars

    +1
    -25
    Atbildēt

    0

    janazakovica > oskars_vavere 15.08.2010. 15.53

    tad jau abramovica jums ari piestavetu

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    janazakovica > oskars_vavere 15.08.2010. 15.15

    jusu zinasana kad ikvienu katru bernu kristi tam ir gan KRUSTTEVS gan krustmate.bet var uz pasauli ari skatities caur holivudas noskatito filmu prizmu.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > oskars_vavere 15.08.2010. 14.50

    Korāns, kā arī Mao Zeduna citātu grāmatas arī ir populāras, tomer tās mūsu skolās obligāti nemāca…'”/
    ——————————————-
    varbūt biedru Mao derēja ar tais skuolās pastudēt..vismaz vecāku sapulcēs iztirzāt..komplektā ar Gudrunas Eslinas aforismiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    litlefairy > oskars_vavere 17.08.2010. 04.04

    Miiljaa Jolana, var jau buut, ka Biibeli vareetu maaciit skolaa, kaa vienu no izveeles priekshmetiem. Taa patiesi ir visai jauka garaamata, ja godiigi, man visjaukaakaa. Tomeer, ja to maaciis tagadeejaas Latvijas tagadeejie katolji, luteraanji vai ljedjajevieshi… Dievs sargi, Dievs glaab!!! Tad labaak obligaato Koraanu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Adolfs Gertneris > oskars_vavere 15.08.2010. 14.42

    Izskatas, kat tu par visu spried pec uzvarda. Vai tik pats neesi Leščinskis?

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    oskars_vavere > oskars_vavere 15.08.2010. 16.10

    Nu, ja nav sakarīgu argumentu, sākas bezsakarīgi…
    Krusttēv, vai tad par lietu Jums nav ko teikt?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    13kid37 > oskars_vavere 15.08.2010. 15.53

    Nav principiālas atšķirības starp komunismu un katolicismu: abas ir ideoloģijas, kas ideālā variantā būtu tiešām ideālas, taču to teorētiķu darbi ir iekšēji pretrunīgi un to vārdā ir bezgala daudz postīts un slepkavots.
    Un katoļi Aglonā jau nu gan ir gana nodemonstrējuši, ka laicīgā manta tos interesē vairāk par garīgām vērtībām.
    Protams, visu pasliktina apstāklis, ka Pujāta kungs ir atbalstījis odiozas partijas priekšlikumu, kas šajā brīdī uzskatāms par reklāmas kampaņas daļu. Bet es savulaik skraidīju pa barikādēm un citām apšaubāmām vietām brīvības vārdā. Ļaujiet man tādēļ nomirt nekristīgam, nevis aizpildiet iztukšoto (komunistiskās) ideoloģijas plauktiņu ar citu saturu, kam piešķirtas līdzīgas administratīvās pilnvaras.
    UN: kristietība nebūt tik daudz laba nav darījusi un tādu attīstību nav nesusi. Konstantīns vēlēja graut un postīt grieķu tempļu tēlus, jo cilvēkam nebūs dieva lomā iejusties un sev līdzīgus tēlus veidot…

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    oskars_vavere > oskars_vavere 15.08.2010. 15.48

    Krusttēvam.
    Mūsdienu pasaulē valda globalizācijas tendences, tādēļ spriest par tautību un (vai) reliģisko piederību pēc uzvārda ir lidzīgi kā spriest par sievetes izglītības līmeni pēc patreizējās matu krāsas))) Paldies, Jūsu komentārs ir ļoti smieklīgs – pasmējos no sirds. P.S. Lai uz priekšdienām Jums gadītos mazāk neveiklu situāciju, iesaku atcerēties, ka sievetes medz mainīt uzvārdus, apprecoties. Matu krāsu arī šad tad maina. P.P.S. Cihanoviča ir uzvārds ar poļu sakni, nozīmē “cilvēks no miestiņas Cihanuv”. Nedaudz “latgalizēts”))) Žēl, ka Jūsu uzvārds nav zināms – tomēr skaidrs, ka tam ir skaidra izcelsme no kristietības))))) Jautājums – kāds tas varētu būt…

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > oskars_vavere 15.08.2010. 14.52

    KRUSTTEVS spriezot pec uzvarda jusu sipatijas pieder judaismam….”

    Spriešuot pēc kličkas Jūs pārstāvat sicīliešu dzīveziņas skuolu Latvijā. Tie jau arī kvēli liesmaini katuoļi.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > oskars_vavere 15.08.2010. 17.10

    Ar uguni un zobenu! Bija arī, piemēram, neslikts paņēmiens – sapulcināt vietējos virsaišus – “labiešus” uz, tā teikt, mielastu, tad piedzirdīt, organizatori izlavās ārā, šķūnim aizslēdz durvis un pielaiž uguni. Jautrība, oi… :((( Un to visu – kā Dievam tīkamu darbu :) āpāc, kā baznīca sev vispār šodien dabū klientus – ar tik drausmīgu pagātni? Man liekas, tādiem grēkiem jābrēc uz debesīm mūžīgi mūžos, atvainojiet. A tiem cilvīšiem laikam – ne silts, ne auksts.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    Le > oskars_vavere 15.08.2010. 16.48

    Pilnīgi piekrītu Jolantai. Bērniem tiešām jāmāca domāt, nevis akli pakļauties kādai reliģijai. Un Latvija nav nemaz tāda kristīga zeme. Vajag tomēr ieskatīties arī vēsturē, kā Latvija un latvieši tika kristīti. Ne jau no brīva prāta un gribas.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    armn > oskars_vavere 15.08.2010. 16.21

    Krusteevam,
    Ja juus esiet pieaudzis cilveeks, jums nav kauns par to ka izklausaties glupi?
    Ja esiet veel beerns, iemaacieties labaak vienu cetrrindi ar atskanjaam.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    armn > oskars_vavere 15.08.2010. 15.51

    Ko noziimee obligaata kristiigaa maaciiba skolaas? Un par ko tad liks atziimes? Un ja beerns, jaunietis nav kristietis un buus kristisks pret maaciito? Vai vinjam liks labas atziimes, ja vinjs spees aizstaaveet savu redzeejumu, jeb lai sanjemtu labas atziimes vinjam buus jaamaacaas izlikties? Vai taas ietvaros buus iespeejama domaajoha, kritiska diskusija un reizeem arii noradish redzeejums?

    Jau pats veids, ka ar “OBLIGAATU” tiek mekleets risisnaajums skjiet tik padomisks. Kaa taads obligaats formas teerps, kursh jaauzvelk, vienalga ka saturs ar PLL pildiits.
    21. gadsimtaa uzvar labaakaas domaas un speeciigaakaas idejas, kuraam briivi cilveeki piekriit vai nee.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > oskars_vavere 15.08.2010. 14.16

    Piekrītu 100%. Un vēl par nodokļu maksātāju naudu savas dogmas grib bērniem barot! LOL

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 15.08.2010. 14.54

Tātad “Šķēles uzņēmēju kārts” nesanāca, reitingi neceļas. Līdz ar to izceļam rezerves variantu – Šlesers priekšā, kristīgā liekulība pēcpusē. Nedomāju, ka tas dos svētību, jo visi ticīgie redzēja baznīcas liekulību attiecībā uz pedofīlijas skandālu.

Ir skumji, ka Latvijas katoļu galvgalis nogrims purvā kopā ar PLL. Bet savā būtībā tas ir tikai likumsakarīgi.

+41
-1
Atbildēt

6

    armn > andrisskrastins 15.08.2010. 16.39

    Ja Pujaats tik ljoti tic savai idejai, tad vinjam jaaiet pa pasauli ar savu ideju. Diemzeel vinjs meklee varas atbalstu. Vinja ideja, vai veids kaa vinjs to nes, ir par vaaju bez varas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    juhans > andrisskrastins 16.08.2010. 10.34

    Jā, nav gan dzirdēts, ka pāvests Aleksandrs VI (Borgia) par šo sīko grēciņu būtu ticis izslēgts no baznīcas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 15.08.2010. 15.40

    PLL jau izmanto sen kristīgo kārti, jo citādi, kā biedējot nabaga katoļticīgos, pie varas šitiem kremliniem netikt!
    Skumji, ja to visu redzam. Kā var tā Pujats degradēt katoļticību?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 16.08.2010. 01.20

    Tīģer, man tevi jāapbēdina. Vatikāns maksā uztura un skolasnaudu katoļu mācītāju bērniem, kas “atturoties no seksa visa mūža garumā”, reizēm tomēr kādai ticīgai avij piedzimst.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 15.08.2010. 18.26

    Tu tiešām tam tici, ka Pujats ir atteicies no visa ! tad jau katoļiem nebūtu tik daudz izlīdušu skandālu pedofīlijā un ne tikai! Kur tad vēl saimniecībā pieņemtās saimniecību vadītājas vai kā tur viņas visas sauc. Ticēt viņi liek tikai tautai, bet paši , ne jau visi, dara kas patīk gan miesai, gan dvēselei. Kur tad Aglonieša skandāls ar pārtērēto naudu bazilikas restaurācijā?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > andrisskrastins 15.08.2010. 15.03

    Šitādi tipi kā PLL, Pujāts utml. vienkārši degradē kristietības ideju publiskajā telpā. Esmu neticīgais, bet man nemūžam prātā nenāktu ņirgāties par kristiešiem, kas tiešām darbos seko savai mācībai! Bet, ja es būtu ticīgais, šitos konkrētos Dieva zaimotājus, atvainojiet, ietu pieštaukāt.
    Ir par traku.

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

Adolfs Gertneris 15.08.2010. 13.40

Uldis Kažajevs Nejausi uzsledzu musu ” cienijama” kardinala runu. Neko tik tumsonigu, reakcionaru ar pamatigu iejauksanos laicigaja un politiskaja sabiedribas dzive sen nebiju dzirdejis. Cienigtevs aicinaja totalitaro sektu apkarosanas biroju, ja tads ir iejaukties budistu un nezin vel ka varkas. Mos, cienitais, saksim ar jusu pasu draugu Ljedjajevu iejaukties? Ko? Liktendarzs vinam nepatik… Man ar nepatik sita viduslaiku limena vervelesana. Jusu katolu baznica tada pat sekta vien ir – tikai naca ar asinim un ierociem, atskiriba no visam citam. Ja man kads jautas, kas ieveles PLL saeima – varu drosi atbildet – tie 100 000 kas tur sodien cepinas lauka kadas legendas pec un klausas sos vervelejumus. 2012 – zeme iziet no zivs zimes ietekmes un ieiet jauna laikmeta, sim kristigajam sektam tuvojas pamazam gals… agonija bus mums visiem mokosa, ta izskatas

+39
-8
Atbildēt

10

    TanteSidra > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 19.55

    %%
    Citāts iz U.Kažajeva:
    {
    2012 – zeme iziet no zivs zimes ietekmes un ieiet jauna laikmeta, sim kristigajam sektam tuvojas pamazam gals… agonija bus mums visiem mokosa, ta izskatas
    }
    Ezotēriķu un okultistu murgi pret Kristus Baznīcas maldumācību.
    Vai no Vardes Zīmes ietekmes arī iziesim?
    Kad sāksies agonija? Konkrēti?
    Kas teica, ka izeja būs mokoša? Un galvenais – MUMS VISIEM.
    Izeja no ZIVS ZĪMES ietekmes būs milzu bauda! MUMS VISIEM!! Tā izskatās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    laura_skeltina > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 15.41

    Nu gan pārsmējos – zivs zīmes ietekme! Un tu vēl tos tūkstošus cilvēku sauc par tumsoņām.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 18.18

    Andrew!
    Nu dikti labi raksta Veidenbaums!
    Un nekas nav mainījies gadu simtos uz priekšu ! Ar cilvēku prātiņiem atkal manipulē!!! Un šitais Pujats pārdos tās indulgences šitiem Latvijas kremliniem! Nožēlojami, ka ir tik zemiski garīdznieki, kuri nemāca savu draudzi domāt!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 14.43

    100 000 kas tur sodien cepinas lauka kadas legendas pec un klausas sos vervelejumus.

    un

    2012 – zeme iziet no zivs zimes ietekmes un ieiet jauna laikmetā
    ========================================

    Vienu “leģendu” prom – otru vietā?:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 14.51

    oi, par to zivs zīmi :) – tur nu balsoju 100% pret. Nepamanīju.. Bet tāpat skaidrs, ka pie Latvijas krīzes vainojami budisti, masoni, cionisti, visi vienotā uzbrukumā, lai piebeigtu ideālistisko, strādīgo, godīgo, izredzēto un vispār-ģeniālo Latvju nāciju. Valdīja bailes, ka Latvji nepārņem no varu pasaulē :DDD

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 15.10

    Vai tad sorosītus nepiesauca! labi, ka es neklausījos to vāja prāta večuku, kam viss paurī sagriezies!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 14.36

    un(arī citēs sevi);

    Ja parasti Pujāts pucē kā kolchoza priekšsēdētājs, tad šuoreiz kā kolchoza partijas sekretārs, kad atbraukuši biedri nuo centra.

    Atvēra beidzuot man čakr(tfu tfu) aces-budistu zagovors pār Latviju!!!

    Zelta Budas uz kolofonija ziluoņiem klusiņām lavās pa džungļiem.lai aprītu mūsu mazuo zemīti…..oi oi!!! gewalt!gewalt!………..nau glābiņa…..
    ja nu vienīgi Gunsis Ulmanis kuopā ar labuo Savicki un cildenuo KGB pasauc palīgā prawoslāvu bāķuškas un aŗķierejus nuo Mozkovijas…. ta vēl kau kā moš paglābs…

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 17.28

    es varu teikt tikai vienu ka padomju laika garīdznieki bija tadi paši padomju cilvēki..un stūra māja jau nebija tā vieta kas lika jamos mierā..reku tas viss arī parādijās..īstenība tīri labi varētu iedomāties Pujatu ar lāpu rokās aizdedzinam Džordano Bruno sārtu..tapēc še Tev vecais klerikāli musu pašu Edža ..tas kurš Veidenbaums..
    Daudz prātīgu cilvēku pasaulē dzīvo:
    Tie strādā kā skudras un rūpīgi krāj,
    Tie nolād alu, tie nolād sīvo
    Un strādā, un krāj, līdz smiltis tos klāj.
    Daudz godīgu cilvēku pasaulē dzīvo:
    Tie manīgi cita nopelnu slauc,
    Ar manšetēm baltām, ar apkakli stīvo
    Tie pasaules drūzmā kā valdnieki brauc.
    Bet ticīgo muļķu visvairāk ir radīts:
    Tie galviņas nodur un dieviņam tic;
    Tāds rokas laiza, kad sists tiek un badīts,
    Un dieviņam pateic, kad piekrāpj to cits.
    Un ārprātīgie ir ceturtā suga,
    – Diemžēl, ka viņu tik visai nedaudz,
    – Pie sirds kam ķeras šī bēdu luga,
    Kas muļķus pie gaismas, pie brīvības sauc.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 14.13

    urpinu:Vienkārši pretīgi kļuva viņu tālāk klausoties –
    “pūstošā miroņa smakas” pieminēšana svētbrīža uzrunā bija zaimojoša pret aizgājušajiem un parādīja paša runātāja zemo inteliģences līmeni.
    Vai varbūt tā bija domāta kā pirksta kratīšana pret visiem tiem, kuri nebalsos par “buldozeru” un viņa pakalpiņiem, sak: vai, vai, tad nu degsiet elles liesmās un pūsiet smirdēdami… Jā, tā nu bija īpaša garīguma paraugstunda.
    Viņš sabojāja mums svētku noskaņojumu kopumā.
    Ko par Pujāta aprobežotību domātu Pāvests Jānis PĀVILS II?

    +20
    -1
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > Adolfs Gertneris 15.08.2010. 14.11

    Atļāvos pārkopēt no iepriekšēja raksta:
    “Turklāt nodarbojās ar bijušās komunistu iekārtas bezmaz attaisnošanu!
    Vēl sliktāk – Pujāts pazemoja Likteņdārza ideju un līdz ar to arī tos dzīvos un Sibīrijas lēģeros bojā gājušos latviešus un visu citu tautību cilvēkus!
    Kāds Dieva likums ļauj kardinālam nodarboties ar priekšvēlēšanu aģitāciju?
    26 izredzēto Saeimas deputātu slavināšana – kuri vienīgie, kas spētu nest tautā ticības ideju, lai gan lielai daļai no viņiem atlikušās mūža dienas jo centīgi vajadzētu nodoties grēku nožēlai par savas tautas muļķošanu, apkrāpšanu un apzagšanu – vai tas ir kardināla (kaut arī faktiski nu jau bijušā)vārda cienīgi??

    +23
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu