Lembergs nestartēs, pirmais numurs Rīgā - Vējonis • IR.lv

Lembergs nestartēs, pirmais numurs Rīgā – Vējonis

28
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Līdzīgi kā pirms 9.Saeimas vēlēšanām arī šoreiz Ventspils mērs izlemj nekandidēt

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts Aivars Lembergs nestartēs 10.Saeimas vēlēšanās, kur viņam tika piedāvāts 1.numurs Rīgas vēlēšanu apgabalā. Kā ziņo aģentūra LETA, par to Lembergs ceturtdien paziņojis preses konferencē. Lembergs stāstīja, ka lēmumu viņš pieņēmis pēdējā brīdī, braucot automašīnā uz preses konferenci.

"Tas man ir grūts lēmums, jo socioloģiskās aptaujas rāda, ka atbalsts manas kandidēšanas gadījumā varētu būt gana liels, neskatoties uz visām desmit gadu garajām antilemberga kampaņām. Tomēr nav pārliecības par to, ka ZZS varētu iegūt absolūtu balsu vairākumu Saeimā, kas nodrošinātu četru gadu stabilu valdības vadīšanu un līdz ar to stabilu ilgtermiņa valsts attīstības politikas realizēšanu. Šis jautājums ir zem ļoti lielas jautājuma zīmes. Ja nav tāda rezultāta, tad skaidrs, ka man [būtu] jāpaliek strādāt parlamentā. Es domāju, mans darbs parlamentā būtu no valstiskā viedokļa mazāk saprātīgs, nekā paliekot strādāt Ventspilī," stāstīja Lembergs.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Auguts Brigmanis Ir.lv sacīja, ka līdz ar Lemberga atteikšanos startēt vēlēšanās ZZS Rīgas apgabala līderis būs vides ministrs Raimonds Vējonis, savukārt par Latgales saraksta līderi, kur Vējonis būtu gadījumā, ja Lembergs tomēr startētu vēlēšanās, tikšot lemts pirmdien. ZZS savus vēlēšanu kandidātu sarakstus iesniegs 28.jūlijā.

Lembergs iepriekš izvairīgi komentēja iespējas startēt vēlēšanās, ilgu laiku novilcināja arī atbildi par to, vai būs ZZS premjera amata kandidāts. Pirms dažām nedēļām preses konferencē smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs uzsvēra, ka krimināllietas viņam netraucēšot pildīt premjera pienākumus, ja viņam tāda iespēja tikšot dota. Savukārt ZZS Saerimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis paziņoja, ka “sabiedrība Lembergu ir attaisnojusi”, norādot uz augstajiem Lemberga popularitātes reitingiem.

Saskaņā ar jūnijā veiktās “Latvijas faktu” aptaujas rezultātiem, Lembergs ir populārākais premjera amata kandidāts, kuru šajā amatā vēlētos redzēt 34,8% aptaujāto, otrs populārākais bija pašreizējais premjera Valdis Dombrovskis (JL) ar 29,2% atbalstītājiem, ar lielu starpību seko Ainārs Šlesers (LPP/LC), Roberts Zīle (TB/LNNK) un Jānis Urbanovičs (SC).

Ja Lembergs būtu piekritis startēt vēlēšanās, tas būtiski mainītu spēku samēru Rīgas vēlēšanu apgabalā, turklāt gadījumā, ja viņš tiktu ievēlēts parlamentā, Saeimai, visticamāk, nāktos lemt, vai ļaut turpināt kriminālprocesu pret viņu.

Komentāri (28)

IneseT 22.07.2010. 11.35

tiešām besī laukā šī vīreļa un viņa kompānijas ZZS pastāvīgā flirtēšana ar iešanu/neiešanu lielajā dīķī. un plus visam – ja viņu pozicionē ka premjeru – nu kāds tam sakars ar vēlēšanām? mēs ievēlam deputātus, kas balsojot apstiprina prezidenta izvirzīto premjera kandidātu.

+13
-1
Atbildēt

2

    ivetao2007 > IneseT 22.07.2010. 18.37

    Kas tas ir “besi laukā”. Vai nesat sēdējis cietumā un piesavinājies “zeku” žargonu?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    oskaar > IneseT 23.07.2010. 03.34

    Manuprāt- šim “vīrelim” nekad nav bijusi vēlme nokļūt premjera krēslā.
    Sēžot uz naftas naudas viņš ir pierādījis, ka spēj padarīt skaistu Venspili, bet sēžot uz nodokļu maksātāju naudas, viņš nekad nespēs kaut ko līdzīgu paveikt Latvijas mērogā- pat tad, ja neko nebāzīs savās kabatās un neļaus to darīt arī padotajiem.
    Nokļūšana premjera krēslā viņam būtu izgāšanās to ļaužu acīs, kuri viņu vēl joprojām uzskata par efektīvu un zinošu saimnieku.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 22.07.2010. 11.29

Jau trešo reizi pēc kārtas visi uzķerās uz šīs pseidoziņas. Lembergs NEKAD nelīdīs ārā no savas vides. Tas bija skaidrs pirms četriem gadiem, tas bija skaidrs arī šodien. Tas viss ir nepieciešams ZZS reitingam, jo reāli bez Lemberga tas ir nulle. To vienmēr dzīvu uztur ideja, ka nu…varbūt caur viņiem Lembergs iekļūs Saeimā un kļūs par premjeru. Un viss tik sāksies.

Šis gads protams ir interesants ar vēl vienu kriminālprocesu pret Aivaru, kas tā kā pat tuvojas finišam, kā arī to, ka uz ZZS elektoriātu pretendē VL/TB (un nedaudz arī Vienotība). Bet ne viens, ne otrs ir pietiekams iemesls, lai Lembergs riskētu ar visa zaudēšanu.

+12
-1
Atbildēt

2

    astra_ozo > andrisskrastins 22.07.2010. 11.51

    Aizmirsi, ka ZZS īstais spēka avots ir zeme un arkls… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Guncītis > andrisskrastins 22.07.2010. 12.21

    kam viņš vispār interesē, vinš ir slims un vājš, kā rubiks.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janis 22.07.2010. 11.38

Nu ko visi tie, kas ir par “godīgiem un uzticamiem politiķiem” un tik un tā gatavi balsot par apsūdzēto Lembergu (skat. to aptauju pāris mēnešus atpakaļ), laikam būs jāizvēlas cits “godīgs un uzticams” politiķis.

Varbūt beidzot ļaudis sāks saprast, ka ZZS nav ne Z, ne Z, ne S un attiecīgi tur nav par ko balsot.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu