Policija nekonstatē pārkāpumus Naglas kratīšanā • IR.lv

Policija nekonstatē pārkāpumus Naglas kratīšanā

28
Latvijas Televīzija

Pārbaudi turpina Tiesībsarga biroja, rezultātus sola septembrī

Valsts policijas Iekšējās drošības birojs nav konstatējis policistu pārkāpumus, kad viņi saistībā ar tā dēvētā Neo lietu veica kratīšanu Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā, atsaucoties uz Valsts policiju, informē BNS.

Šajā lietā pārbaudi veic arī Tiesībsarga birojs un to varētu pabeigt tikai septembrī, jo ir atvaļinājumu laiks un ir pieprasīta papildu informācija no policijas. Pārbaudes lietu par kratīšanu un iespējamo vārda brīvības pārkāpumu maija sākumā birojs uzsāka pēc savas iniciatīvas.

Kā atgādina BNS, "De facto" februāra vidū vēstīja, ka Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā atrasts drošības caurums. Vēlāk "Ceturtās atmodas tautas armijas" pārstāvis, kurš sevi dēvē par Neo, regulāri internetā publicēja dažādu iestāžu algu sarakstus. Latvijas Universitātes līdzstrādnieks Ilmārs Poikāns ir atzinies, ka viņš ir Neo.

Policija Naglas dzīves vietas kratīšanas laikā atsavināja viņas datora ārējo cieto disku un arī vairākas flešatmiņas.

Komentāri (28)

IneseT 21.07.2010. 13.05

labs teksts par Tiesībsargu. šis vēl līdz septembrim ņemsies, jo atvaļinājumu laiks. ar šādu darba ražīgumu tikai pēc nāves reabilitētu, ja kādam būtu piespriests augstākais soda mērs… šī iestāde sevi vairs nespēj vairāk degradēt.

+10
-1
Atbildēt

2

    IneseT > IneseT 22.07.2010. 10.50

    nu kur tad esat redzējusi, ka tiesībsargs ko kratītu? tikai savu galviņu pakrata, sakot ka nekāda pārkāpuma citu kratīšanās nesaskatot… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > IneseT 21.07.2010. 21.51

    >
    Skepse: …šī iestāde sevi vairs nespēj vairāk degradēt.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    spej. viss jau itka ir degradets bet tomer degradejas aizvien vairak.
    vispirms ministre krata Naglu, (sev nedraudzigu zhurnalisti protams ar tiesnesha sankciju), pec tam to lidz septembrim kratis senils tiesibsargs, tas pats kas kratija DP nedraudzigo Daugava iekritusho Gulbi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 21.07.2010. 12.56

Policija nekonstatē pārkāpumus Naglas kratīšanā

Virsraksts ir vienkārši grāvējs :-D
Tātad Naglu drīkstēja kratīt. Ielieciet “dzīvesvietas” aiz “Naglas” vai kaut kā pārformulējiet.

+7
0
Atbildēt

0

mary75 21.07.2010. 13.11

Es arī neesmu jurists, bet, mani kaut kā vairāk pārliecina Naglas advokāta argumenti, kur viņš minēja likumu par informācijas aizsardzību žurnalistiem, par to, ka žurnalisti ir speciāla grupa, utt.
Un Latvijas prokuratūra un tiesas vairākkārt pierādīja, ka tie vai nu nevēlās izprast, vai nespēj izprast daudzas lietas, kam sakars ar personas brīvībām un informācijas atslepenošanu no žurnalista puses, kā sabiedrisko labumu nesošu rīcību.
Un tas, ka pret Neo vēl arvien tiek izmisīgi meklēts pants, ko tam var piešūt, un tā arī nekas nav atrasts, daudz par ko liecina.
Es Naglas vietā ietu līdz ECT, kaut arī viņa pati nav no tiem, kam ļoti simpatizēju, šī lieta ir vēršanās pret vārda un informācijas brīvību un ir principiala.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu