Vēlētāji optimistiskāki par PLL izredzēm vēlēšanās • IR.lv

Vēlētāji optimistiskāki par PLL izredzēm vēlēšanās

48
Ir.lv, dati - Latvijas fakti
Indra Sprance

Iedzīvotāji prognozē, ka SC iegūs 30 vietas Saeimā, “Vienotība” – 23, ZZS – 16 un tikpat PLL

Apvienība “Saskaņas Centrs” nākamjā Saeimā iegūs 30 vietas, apvienība “Vienotība” – 23, Zaļo un Zemnieku savienība un apvienība “Par labu Latviju” (PLL) katra 16 vietas, liecina firmas “Latvijas fakti” veiktā aptauja, kurā noskaidrotas iedzīvotāju prognozes par rudenī gaidāmo Saeimas vēlēšanu rezultātiem. Aptaujātie uzskata, ka parlamentā iekļūs arī “TB/LNNK” kopā ar “Visu Latvijai!” (8 vietas) un “PCTVL” (7 vietas).

Aptaujas rezultāti rāda, ka respondenti kļuvuši optimistiskāki par Tautas partijas un LPP/LC apvienības izredzēm. Ja maijā šim politiskajam spēkam iedzīvotāji prognozēja 12 vietas, tad jūnijā jau 16 vietas. Piesardzīgāki savās prognozēs iedzīvotāji ir kļuvuši, vērtējot “Saskaņas Centra” izredzes. Ja maijā šai apvienībai tika prognozētas 33 vietas Saeimā, tad tagad tas nokritis uz 30. Prognozes par pārējo politisko spēku izredzēm vēlēšanās nav būtiski mainījušās.

“Latvijas faktu” vadītājs Aigars Freimanis Ir.lv sacīja, ka šīs aptaujas dati neuzrāda nekādus lielus pārsteigumus, izņemot PLL atbalsta pieaugumu. Šādu kāpumu jaunajai apvienībai Freimanis skaidroja ar mediju uzmanību PLL veidošanas procesam, kas esot bijusi lielāka nekā citiem politiskajiem spēkiem.

Pēc Freimaņa domām, viena daļa no vēlētājiem, kas nezina, kā balsos, paturot prātā domu, ka varētu atdot savas balsis par PLL. “Šobrīd medijos kopējā noskaņa pret apvienību ir ar mīnus zīmi, bet pētījumu pieredze liecina, ka nereti vēlētājs ļoti jūtīgi reaģē uz to, kā medijs attiecas pret partiju, “ sacīja Freimais.

Aptauja notikusi no 11. līdz 21. jūnijam, kopā aptaujāti 1006 iedzīvotāji.

.

Komentāri (48)

Aivars Krauklis 02.07.2010. 18.43

Valsts vai teritorija, kuras iedzīvotāji kārtējo reizi pierādīs, ka nav spējīgi paši sevi pārvaldīt? Jautājums laikam lieks. Diemžēl būtība nav tur, kādi ir šmauckvadrāta labieši. Tādi ir visām tautām visās zemēs visos laikos. Lielā un mūžīgā nelaime ir mūsu absolūtā nespējā izvirzīt viņiem dzīvespējīgas alternatīvas.
Politikas procesa un ideju konkurences vietā jau divdesmit gadus notiek tas, paši esam taisām (tie, kuri domā, ka tikai vēro, lai rūpīgāk ieskatās spogulī) – ar saukļiem izrotātas kvazipolitiskas razborkas par vietu pie siles. Tā var kādu laiku pārdalīt budžetus, trekni sameistarot dažus mākoņus vai īpašumus pie ezera, bet nevar stabili turēt valsti. Pasaulē ir daudz vairāk tautu, kā valstu. Mūsu teritorijā izdevības ir bijušas vairākas, visas palaistas vējā.

+10
0
Atbildēt

1

    MĀRDŽĪ! > Aivars Krauklis 02.07.2010. 19.53

    pagaidām AŠ2, AL1 un viņiem līdzīgie (lielāki un mazāki) tura valsti labi – gandrīz visi darījumi izdodas. Ja valsts nodrošina iespēju dzīvot mākoņos, tā ir laba un turama. Ja tā nebūs, valsti pārdos un kļūs par cara vietvalžiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mary75 02.07.2010. 17.44

PLL 16 vietas, Vienotība – 23 vietas, SC – 30 vietas.
Ja tā notiks, un, tas ir pilnīgi iespējams, kā jau rakstīju, Latvijas karogā iesaku iezīmēt grābekli, kā Latvijas un latvieša mentalitātes simbolu.
Jo neviena cita tauta nespētu neskaitāmas reizes uzkāpt uz vienu un to pašu grābekli.
Bet, ja nopietni, ka tā notiks, varēja paredzēt jau gadu – pusotra atpakaļ.
Tauta visu aizmirsusi, un atkal gatava balsot par tukšiem solījumiem.
Zatlera gļēvuma izpausme un lielākā kļūda bija nerīkot referendumu par Saeimas atlaišanu un ārkārtas vēlēšanas jau krīzes sākumā.
Tad būtu bijusi reāla iespēja tikt vaļā no TP un LPP, un, valsts, beidzot, varētu sākt attīstīties normālā virzienā.
Tagd šis moments ir nokavēts, viss, visdrīzāk, ies tāpat, kā līdz šim.
Sasniegums būs, ja Vienotība vispār nebūs opozīcijā.

+9
-2
Atbildēt

2

    Arija Saleda > mary75 02.07.2010. 19.54

    ja tiešām tā notiks, tad es tev piekritīšu ka vajadzēja ārkārtas Saeimas vēlēšanas, bet kamēr nav noticis palieku pie viedokļa, ka no ekonomikas viedokļa taisīt vēlēšanas tajā brīdī bija riskanti.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    MĀRDŽĪ! > mary75 02.07.2010. 19.44

    ne jau tādēļ viņu zvēru dārzā iecēla, lai referendumus rīkotu. Kļūdas nav.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Uldis Šneiders 02.07.2010. 18.04

Manuprāt gadus 10 atpakaļ cilvēki baidījās atklāt, ka balsos par PCTVL. Tagad tas pats attiecināms uz PLL. Es vairākkārt esmu apsvēris, kā būtu, ja man piemistu Potera spējas un es uz gadu varētu atstāt Latvijā TOS, kas vēl balsos par šo kantori. Pārējie varētu izvēlēties nodrošinātu dzīvesvietu. Te paliktu tikai PLL atbalstītāji un paši PLL-isti. Nez vai uz zemeslodes nebūtu parādījies jauns tuksnesis…
Es pārlieku neticu aptaujām, bet mani māc pamatotas bažas, ka, neskatoties uz visu, PLL varētu tikt Saeimā un ļautiņi balsos, dažas dienas pēc šī darba, turpinot gausties par zagļiem. Tad drīzāk būtu vērts PLL atbalstītājus pievērst Lembergam vai SC, jo par Vienotību tie tāpat nebalsos.
Manuprāt PLL norakt var tikai “no mutes mutē” kampaņa – “Balsojiet par…” (Nu ne jau par PLL)

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu