Noķer odu! • IR.lv

Noķer odu!

56
Tomass Urbelionis, F64

Krāslavas novada Indras jauniešu klubs "Stāvēt aizliegts" šodien plkst.21 Indrā aicina visus aktīvos līgotājus uz 1.odu ķeršanas čempionātu, ziņo LETA.

Pasākumā paredzēts arī raganu izlidojums uz slotām pie ugunskura un Jāņu skrējiens pēc papardes zieda, plkst.23 sāksies diskotēka.

Šodien plkst.23 Aulejas centrā pie ugunskura visi līgotāji aicināti ar dziesmām, dejām, alu un sieru sagaidītu saullēktu.

Jāņu nakts pasākums Kombuļu saliņā šodien sāksies plkst.21, spēlēs Donāts.

Jāņu sveikšana šovakar paredzēta arī Kalniešos, būs alus, kvass, siers un, protams, ugunskurs.

.

Komentāri (56)

Eliks 23.06.2010. 01.12

Jaunībā slimnīcā sastapos ar diviem gadījumiem. Gulēju palātā ar sievieti, kurai veica 18-to abortu. Palātā viņa ieskrēja kā uz kino seansu – fiksi izdarīties un ārā. Biju jauna un /kā tagad teiktu/ man žoklis atkārās. Toreiz redzēju arī citu gadījumu – ieveda pavisam jauniņu meitenīti pēc kriminālā aborta. Pelēki zilu, pusmirušu – nezinu, vai izdzīvoja. Un vēl – man ir paziņa, kas jaunībā veica abortu /legāli – slimnīcā/. Pēc tam, kad viņa vēlāk gribēja bērnu, tas vairs neizdevās, lai arī ārstējās gadiem ilgi. Ko es ar to gribu teikt – cik cilvēku, tik likteņu. Katram ar likumu klāt neizstāvēsi, katru gadījumu neparedzēsi. Piespiest dzemdēt bērnu? Ne jau ar to vajag sākt. Jā, un kur pa to starpu paliek vīrietis? Izkūp gaisā un atbildības nekādas? Par otru iesaistīto pusi deputātes, liekas, piemirsušas.

+10
-1
Atbildēt

0

aivarstraidass 23.06.2010. 04.11

Ar “Papardes ziedu” viss būtu OK – ja viņiem ir kaut kāds viedoklis, lai iet un pauž to. Paliek tomēr jautājums par to, vai skolēniem par ģimenes dzīvi un bērnu radīšanu nebūtu labāk liecināt tādiem cilvēkiem, kuri paši ir precējušies un audzina bērnus? Agrākajos gadsimtos jauniešiem bija tieši šādi “lomu modeļi” – ja vecāki neprata visu izskaidrot, tad bija lielāki brāļi, māsas vai citi radinieki. Šādi padomi bija praktiskāki un atbilstoši tai videi un pasaules uzskatam, kurā šiem bērniem bija jādzīvo.

Savukārt, ja par dzimumdzīvi runā jaunieši, kuri nezina neko vairāk kā tie, kurus viņi vēlas apgaismot, tad tāda teorija vien sanāk. Un dogmatiski strīdi par to, ko un kā labāk mācīt: “atturību”, “drošu seksu” vai ko citu.

+7
0
Atbildēt

1

    mary75 > aivarstraidass 23.06.2010. 07.34

    Bieži tie jaunieši attiecībā uz šiem jautājumiem ir simtreiz izglītotāki un zinošāki par vecākiem cilvēkiem, kuriem ir ģimene, utt., bez tam jauniešiem runāt ar jauniešiem vienmēr daudz vieglāk. Bet, vislabāk, ja to dara specialisti.
    Bez tam cilvēki ir dažādi, citam tuvāks un pieņemamāks būs drošs seks, citam – atturība, tā ka šie jautājumi, arī jautājums par abortiem ir ļoti komlicēti, un te viennozīmīga atbilde būt nevar.
    Katrā ziņā, ne jau klerikāliem un deputātiem par to ir jālemj.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

mary75 22.06.2010. 18.09

Nekad un nekur abortu aizliegumi nav devuši neko pozitīvu, vienīgi, kriminālabortu skaita palielināšanos, sieviešu mirstību, pamesto bērnu skaita pieaugumu, grūtnieču tūrismu uz valstīm ar liberālāku likumdošanu.
Vistīrākais un visprimitīvākais populisms un liekulība, pie kam ļoti zemā līmenī.
Ja kas jādara, jādomā par droša seksa propogandu,dzimstības palielināšanai ar abortu aizliegumu nav nekas kopējs.
Tāpat, kā sen jāmet pie malas liekulība un jāatļauj cilvēkiem mirt normālos apstākļos, bez sāpēm, un kad viņi paši vēlās, un sen jālegalizē eitanāzija.
Reliģiskas dogmas neko diktēt nedrīkst, tās ir elementāras cilvēktiesības.

+13
-8
Atbildēt

9

    mary75 > mary75 23.06.2010. 06.56

    Tai Jutesta – kur es teicu par “brivu” seksu?
    Tavā uztverē brīvs sekss un drošs sekss ir sinonīmi?
    Drošs seks, īsi pasakot, ir abortu un venērisko slimību profilakse, kas tev ir pret to?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    RitvarsPavlovs > mary75 22.06.2010. 21.05

    “Reliģiskas dogmas neko diktēt nedrīkst, tās ir elementāras cilvēktiesības.” – Dogmatiski pauda savus uzskatus dzeris49.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 23.06.2010. 07.21

    Kalvis Apsitis – par tiem nacistiem tu vispār aizgāji ne par tēmu.
    Nacisti nevienam atļauju neprasīja, civilizēta eitanāzija notiek ārstu uzraudzībā, pie noteikuma, ka cilvēks ir neārstējami slims un viņš pats grib izbeigt savas mocības, vai aiziet ātrāk, lai pasargātu no mocībām sevi un radiniekus.
    Nezinu, kurš cilvēks pret to visu varētu iebilst.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 23.06.2010. 06.53

    Kalvis Apsītis – ja ļaiut cilvēkam nomirt kad un kā viņš grib, bez sāpēm, nav liberāls viedoklis, kas tad ir liberāls viedoklis?
    Eitanāzija arī atļauta ttaisni visliberālākās valstīs.
    Un tav nav nekādas sakara ar mežu un ragaviņām, gan jau pats to saproti, nevajag demagoģiju.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Reinis > mary75 24.06.2010. 09.55

    no tiesas briniskiga uzrunas forma (tai).

    esmu parsteigta par to, cik loti saura konteksta jus spriezat. jautajums bija retorisks – vai mes principa drikstam pretoties ar sevis liktiem skersliem dzivibai? dross sekss – ka profilakse pret abortiem un dzimstibu mani dzen sausmas. jusu runa principa nedrikst paradities tadi jedzieni ka “demografija” utt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 23.06.2010. 06.50

    Paužu tīri personisko viedokli, kur tur dogmatisms?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    maris > mary75 07.07.2010. 01.30

    Un likt ciest neciesamas sapes,skatities un klausities ka tavs tuvakais cilveks mokas un prasa lai iedod vismaz zurku zales,vai tas ir cilvecigi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Reinis > mary75 22.06.2010. 21.07

    neviens šobrīd nerunā par reliģiskām dogmām, tās māca kopš bērna kājas!

    UN, brīva, “DROŠA” seksa propoganda nav populisms?!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > mary75 23.06.2010. 03.47

    >>> Dzeris49: Tāpat, kā sen jāmet pie malas liekulība un jāatļauj cilvēkiem mirt normālos apstākļos, bez sāpēm, un kad viņi paši vēlās, un sen jālegalizē eitanāzija.
    Reliģiskas dogmas neko diktēt nedrīkst, tās ir elementāras cilvēktiesības.
    =======
    Baidos, ka Dzeris, kurš parasti pauž liberālus vai nu vismaz humānus viedokļus, nupat ir pārsviedies pretējā nometnē. Sk. http://de.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4 – “dzīve, kuru nav vērts dzīvot” (Lebensunwertes Leben), “akcija – žēlsirdīgā nāve” (Aktion Gnadentod).

    Latvijā, kur paliatīvā aprūpe nav visiem pieejama, kur veciem cilvēkiem pietrūkst visnepieciešamākā – Dzeris piedāvā vieglu izeju: ragaviņās un uz mežu! Ja to dara tādās zemēs kā Nīderlande, kur nevienam nekā netrūkst, tad to var vēl uzskatīt par amorālu indivīda “brīvību” – iesaistīt citus cilvēkus savā pašnāvībā. Bet eitanāzija pašreizējās Latvijas sociālajā situācijā – tā būtu nacistu cienīga “žēlsirdība”.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu