Paliek pie Karginam un Krasovickim labvēlīgiem grozījumiem • IR.lv

Paliek pie Karginam un Krasovickim labvēlīgiem grozījumiem

19
LETA
Indra Sprance

Trīs gadu plāni būs jāiesniedz būtisku valsts atbalstu saņēmušo banku dalīšanas gadījumā

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien vienojās par kopēju reakciju apvienības “Saskaņas centrs” rosinātajiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā, kas paredz būtisku valsts atbalstu saņēmušo banku dalīšanas gadījumā Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) iesniegt darbības plānu turpmākajiem trim gadiem.

Koalīcijas deputāti bija rosinājuši likumprojekta grozījumos noteikt, ka FKTK jāiesniedz ne vien trīs gadu darbības plāns, bet arī iespējamais maksātnespējas vai likvidācijas plāns, taču šo priekšlikumu komisijas deputāti, divas reizes balsojot, noraidīja. Balsojumā vienādi dalījās koalīcijas un opozīcijas deputātu balsis, līdz ar to priekšlikums tika noraidīts.

Jau vēstīts, ka Budzēta komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL) atcēla trešdien paredzēto komisijas sēdi, līdz ar to Saeima par šo jautājumu šodien nevarēja lemt galīgajā lasījumā kā tas bija plānots. Balsojums tagad notiks ceturtdien, 17.jūnijā.

Komentāri (19)

mary75 10.06.2010. 14.48

Tātad, valsts nozagšana, tiešā un neslēptā veidā, mierīgi turpinās.
Pie kam šinī gadījumā pilnīgi skaidrs, kā labā tas notiek, kas ir tikai Kargina apmaksātie pakalpiņi, un arī tas, ka suumas mēramas simtiem miļjonu.
Un, neskatoties ne uz ko, AŠ un SC deputāti absolūti nekaunīgi nobalso par šo te likumprojektu, kas turpinās graut valsts finanšu sistēmu, un ļaus iedzīvoties Karginam un AŠ nodrošinās SC atbalstu nākotnē.
Tur pat trūkst vārdu, nosaukt to par vienkāršu bezatbildību ir pārāk maigi, tas ir noziegums, ko veic AŠ un SC “tautas kalpi”, pie kam apzinoties, ko dara.

+21
-1
Atbildēt

7

    v-auto > mary75 10.06.2010. 15.14

    Tu tieshaam tik labi izproti parex lietu tikai no publiskotaas informaacijas? Man gan daudz kas nepielec. Vai tad, ja shis 3 gadu likums nebuutu pienemts, valsts tajaa sliktajaa dalaa nezaudeetu 10 x vairaak par KK? un vai shis likums vispaar attieksies uz Parex terminu deel? Katram jau gribas piezhmiekt to komjaunieshu paariiti, bet jaabuut tomeer sameeram. Vai tad vesela valsts nekaadi nespeej tiem diviem finansu geenijiem radiit dziives diskomfortu vismaz kaut kaada veidaa, bet laikam jau neatrast nevienu, kas nebuudu pa shiem gadiem pabarots no vinu blodas. Nu ko dariit, taads jau tas mazaakumvaldiibu liktenis.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    v-auto > mary75 10.06.2010. 15.34

    Bet tajos jautaajumos nav nekaadas ideologijas, uz tiem var atbildeet sameeraa vienkaarshi, jaa vai nee. Pasaki, ko tad saka tie, kam uzticies, vini jau arii ir galvenie dariitaaji. Urbanovicha un visaadu ekspertu pieneemumus es taapat varu izlasiit, gribas patiesiibu. No tava komentaara likaas, ka esi lietas kursaa.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    v-auto > mary75 10.06.2010. 18.36

    Redzi, ja likums netiek attiecinaats uz parex, tad es neredzu pamatu satraukumam, peec buutiibas tas tikai pastiprina kontroli naakotnee, ja tomeer var tikt piemeerots arii pareksam, tad paardoshana bremzeejas. Taapeec taa censhos izspiest atbildi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    v-auto > mary75 10.06.2010. 16.57

    dzeri, tik taal pat es saprotu, tu man labaak pasaki atbildes uz tiem 2 jaut. augstaak- cik lieli buus valsts zaudeejumi sliktajaa bankaa kopaa ar KK vai tomeer nebuus?; vai pienemtaas izmainas var attiecinaat uz parex ar atpakalejoshu datumu? vai shis likums nelauj sadaliit banku?
    P.S. Redz, izveelei kam ticeet liels speeks, +7 ka nemetas:).

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 10.06.2010. 17.14

    Es tā domāju, tie cilvēki, kas nolēmuši, ka izdevīgāk banku sadalīt, to visu jau izskaitļojuši, tāpat vien pie tāda secinājuma nebūtu nonākuši, un tie nav ne TP, ne LPP cilvēki, kas parexu pārņēmuši uz tik valstij neizdvīgiem noteikumiem, tāpēc nedomāju, ka man būtu jāiedzilinās tādās detaļās, tas ir FKTK un valdības uzdevums, un, saku vēlreiz, šai valdībai es uzticos.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 10.06.2010. 16.09

    Es nesmu nekāds banku eksperts, bet, cik saprotu, bankas sadalīšana, kam piekrīt arī PB un EK ekspertri, ir vienīgais veids, kā valsts var atgūt vismaz daļu no ieguldītās naudas tuvu miļjardam, labai daļai sākot pelnīt, vai to pārdodod, un izvairīties no vēl 100 miļj. iegulldījuma, kas tūlīt būs nepieciešami, lai parex atbilstu noteikumiem, toties Kargins tad zaudē savu naudu un procentus, ko viņi saglabā, ja banku nesadala.
    Tātad, kas ir svarīgāks – saglābt valsts naudu vai Kargina naudu.
    Apmēram tā, pēc manas izpratnes, tur ir, un to pašu apgalvo arī PB un EK eksperti un arī FKTK, neredzu iemela tiem neticēt.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 10.06.2010. 15.20

    Es EK, PB, Dombrovskim un JL, tomēr, uzticos vairāk, kā Karginam, Šleserim Šķēlem un Urbanovicam.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

Driimeris 10.06.2010. 15.08

viss iet uz to, ka banku atdos KK atpakaļ.
šī afēra sāk iegūt tādus apmērus, ka tai atradīsies vieta vēstures grāmatās…

+13
0
Atbildēt

0

buchamona 10.06.2010. 14.47

Balsojums tagad notiks ceturtdien, 17.jūnijā. +++ zīmīgs datums :)

+11
0
Atbildēt

1

    mary75 > buchamona 10.06.2010. 14.55

    Un, kā redzams, nekas daudz nav mainījies.
    Daudzi latvieši vēl arvien gatavi kalpot jebkuram, kas tikai maksā, veselas partijas kļust par koloborcionistiem, un lienošas okupācijas recidīvs notiek pat bez tankiem, pietiek ar samērā nelielu naudu priekš dažiem “bāliņiem”.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu