Premjers: nav pamata prokuratūru atstāt bez vadītāja • IR.lv

Premjers: nav pamata prokuratūru atstāt bez vadītāja

23
Ieva Čīka, LETA

Šo jautājumu vajadzēja atrisināt līdz iepriekšējā ģenerālprokurora pilnvaru beigām, pauda Dombrovskis

Ģenerālprokuratūrai iespējami drīz jātiek pie pilnvērtīga vadītāja, trešdien intervijā LNT “900 sekundēs” atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL), norādot, ka jautājums par jauna ģenerālprokurora iecelšanu ir novilcināts.

"Protams, ka prokuratūrai ir vajadzīgs ģenerālprokurors. Ir iecelts pienākumu izpildītājs, kas šo problēmu daļēji risina, bet skaidrs, ka iestādei ir vajadzīgs pilnvērtīgs vadītājs un manuprāt nav pamata ilgstošu laika periodu iestādi atstāt bez vadītāja," teica Ministru prezidents.

Par to, kad tiks virzīts jauns kandidāts uz šo amatu, jāvaicā Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam, taču premjers atgādināja, ka Bičkovičs solījies ar to nākt klajā vēl šī sasaukuma Saeimas laikā.

"Zināmā mērā var teikt, ka šis process ir novilcināts, faktiski šo jautājumu vajadzēja atrisināt līdz iepriekšējā ģenerālprokurora pilnvaru beigām," teica Dombrovskis.

Saeima aprīļa vidū neapstiprināja līdzšinējo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti ģenerālprokurora amatā, lai arī Bičkovičs bija viņu izvirzījis. Augstākās tiesas priekšsēdētājs joprojām atturas prognozēt termiņu, kad viņš varētu nākt klajā ar jaunu kandidatūru ģenerālprokurora amatam, atgādina BNS.

Komentāri (23)

buchamona 09.06.2010. 08.58

Grūti jau spriest tā no malas, cik “kaitīgi” tas būtu prokuratūrai , ja ģenerālprokurora apstiprināšanu novilcinātu līdz vēlēšanām, bet, ja tomēr ir cerība, ka pēc vēlēšanām jaunais deputātu sasaukums Saeimā būtu tāds, kurš varētu apstiprināt vēlreiz Maizīti, jeb vismaz tādu ģenerālprokuroru, kuru vismazāk vēlētos redzēt A+ŠX2 + ZZS, tad varbūt vērts ir tomēr “paciesties”.

+6
0
Atbildēt

0

austrisv 09.06.2010. 10.06

Izskatās, ka Latvijai tik drīz nav lemts kļūt par patiesi demokrātisku valsti! Vēl nedaudz gadu atpakaļ tādas cerības bija: KNAB strādāja un korumpantiem vieglas dienas nebija. Bija laikraksts Diena no kura bijās vismaz viens oligarhs. Bija ģenerālprokurors Maizītis no kura bijās visi 3 oligarhi, bet tagad: viss ir sačakarēts un pamatīgi!
Šaubos, vai tautas lielākā daļa saprot, ka pie vainas ir tauta, ka mums ir izzagta valsts!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu