Latvija cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā • IR.lv

Latvija cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā

34
Romāns Kokšarovs, F64

Ar rezultātu 5:2 Latvijas hokeja izlase uzvar Itāliju un iekļūst nākamjā kārtā

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B apakšgrupas izšķirošajā spēlē trešdien ar 5:2 uzvarēja Itālijas valstsvienību un iekļuva turnīra nākamajā posmā. Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Kaspars Daugaviņš, bet pa reizei precīzi bija Aleksandrs Ņiživijs, Arvīds Reķis un Mārtiņš Karsums, bet pretiniekiem – Aleksanders Egers un Džūlio Skandella, spēles gaitu apkopojusi LETA.

Kopumā pirmais periods pagāja ar visai lielu Latvijas izlases pārsvaru un nerealizētām labām vārtu gūšanas izdevībām. Latvijas izlase maču sāka ļoti apņēmīgi ātrā tempā un jau 50.sekundē pēc Kaspara Daugaviņa metiena no vārtu priekšas izvirzījās vadībā. Rezultatīva piespēle – Jānim Spruktam. Esot vienādos sastāvos, Itālijas izlase sāka spēlēt aktīvāk, kamēr Latvijas komanda nedaudz zaudēja koncentrāciju savu vārtu tuvumā. Tas uzreiz deva rezultātu, jo pēc labi izspēlētas kombinācijas Egers izlīdzināja rezultātu.

Latvijas izlase atguva vadību otrās trešdaļas devītajā minūtē pēc skaisti izspēlētas kombinācijas, kuru vārtu guvumā pārvērta viens no aktīvākajiem spēlētājiem trešdienas spēlē – Ņiživijs – pēc Vasiļjeva un Georgija Pujaca piespēlēm vārtu priekšā.

Latvijas izlase pēdējās mača trešdaļas otrajā minūtē guva trešos vārtus, kad skaitliskajā vairākumā precīzs bija Reķis pēc Vasiļjeva un Pujaca piespēlēm. Dažas minūtes vēlāk Latvijas komanda palika mazākumā pēc Jēkaba Rēdliha noraidījuma, taču Karsums spēja izrauties vienatnē pret Ruso un nopelnīja soda metienu uz pretinieku vārtiem, ko tomēr nespēja realizēt šī spēles elementa speciālists Ņiživijs. Uzreiz pēc tam Skandella skaitliskajā vairākumā samazināja rezultāta starpību pēc sekmīgas saspēles Latvijas izlases aizsardzības zonā.

Spēle pēc itāliešu gūtajiem vārtiem kļuva nervozāka, tomēr joprojām ritēja ar Latvijas izlases pārsvaru. Trīs minūtes pirms mača beigām Latvijas izlases labā otrus vārtus mačā guva Daugaviņš skaitliskajā vairākumā pēc prasmīgi izspēlētas kombinācijas itāliešu aizsardzības zonā, savukārt jau pēdējā minūtē Karsums izslidoja viens pret tukšiem vārtiem, panākot arī 5:2.

Komentāri (34)

ivetao2007 13.05.2010. 16.48

Iepriekš uzrakstīto viedokli IR cenzēja. Esot par garu. 1000 zimes. Es nezinu cik rindiņu tas ir. Tas IR netraucē rakstīt lappušu garas muļķības.

0
0
Atbildēt

0

ilzeja 12.05.2010. 20.27

beidzot! prieks par uzvaru, prieks par spēli un 4. maiņas aktivitāti, sarūgtināja gan Miķeļa neizcelšanās… ekh, bet visu nevar gribēt, tā uz priekšu, par uzvarām!!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu