Šķiltava nr. 215: Priekšvēlēšanu reklāmas džungļi. Jauni draudi vārda brīvībai. Vai Rīgai jākļūst par Ziemeļu Dubaju? • IR.lv

Šķiltava nr. 215: Priekšvēlēšanu reklāmas džungļi. Jauni draudi vārda brīvībai. Vai Rīgai jākļūst par Ziemeļu Dubaju?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Tikai nedaudz vairāk par nedēļu atlicis līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, un temperatūra pieaug ne tikai aiz mūsu logiem, bet arī politiskajā arēnā. Karš Ukrainā piešķir sevišķu nozīmi šīm Eiropas Parlamenta vēlēšanām, savukārt gandrīz vai katru dienu uzstādītie jaunie karstuma rekordi atgādina, ka viens no jaunā Eiropas Parlamenta uzdevumiem būs virzīt uz priekšu Zaļo kursu, kura mērķis ir iegrožot klimata pārmaiņas.

Taču šiem globālajiem jautājumiem ir arī pavisam konkrētas vietējās izpausmes. Kara radīto draudu gaisotne atraisījusi rokas arī tiem, kuri labprāt ierobežotu vārda brīvību. Savukārt citi cenšas uzsildīt domu, ka Rīga varētu kļūt par Ziemeļu Dubaju, un neviļus jāsāk domāt, ka globālā sasilšana varētu padarīt šo ieceri par īstenību pat bez apšaubāmu investoru iesaistes. Varētu likties, ka Latvijai no tuksnešiem jāturas tālāk, bet viedokļi var būt dažādi. Šajā raidījumā par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Ieva Jakone, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu