Lielākais risks — nelietot • IR.lv

Lielākais risks — nelietot

Jebkuras profesijas pārstāvji var atrast veidu, kā mākslīgo intelektu izmantot savā labā, uzskata Artūrs Mednis. Foto — Ieva Salmane
Ilze Šķietniece

Jauno mediju un digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis līdz šim izpētījis un izmēģinājis vairāk nekā 4200 mākslīgā intelekta rīku un programmu satura veidošanai un darba efektivitātes celšanai. Kādas ir viņa atziņas?

Vai kādreiz esat aizdomājušies par asistentu, kurš pēc jūsu norādēm uzrakstītu e-pastus un ziņas telefonā, kamēr vadāt automašīnu, gatavojat pusdienas vai darāt citus darbus, kuru laikā galva brīva, bet rokas aizņemtas? Šis sapnis vairs nav nereāls, pat ja nevarat atļauties algot darbinieku.

Artūrs Mednis pats vairs neraksta nevienu e-pastu. Viņš vajadzīgo tekstu nodiktē mākslīgā intelekta rīkam, kas dažu sekunžu laikā to pārvērš gramatiski pareizā vēstulē. Pēc tam atliek tikai pielabot nianses un nosūtīt adresātam. «Ja jūs no manis saņemat pastu ar kļūdām, ziniet — to esmu rakstījis pats,» viņš smejas. 

Mākslīgā intelekta rīkus un programmas apzināti lieto jau katrs piektais Latvijas iedzīvotājs. Tas dod iespēju strādāt produktīvāk un ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu. 

Vienā no semināriem, ko esmu noklausījusies, minēji, ka mākslīgais intelekts mums jau sen ir visapkārt, piemēram, telefonos. Kas īsti ir mākslīgais intelekts?
Mākslīgais intelekts ir risinājums, ko cilvēki izveidojuši tā, lai tas labi saprastu, ko no tā gaidām, pats veidotu saturu, pieņemtu lēmumus, veiktu analīzi, izdarītu secinājumus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu