Bezgalīgais galā • IR.lv

Bezgalīgais galā

1
Nellija Ločmele

Tāds mēnesis kā šis nav bijis sen. Kāds? Februāris ar piecām ceturtdienām! Ne velti internets pilns ar jokiem par «bezgalīgo» februāri. Visīsākais gada mēnesis, tomēr tajā iznāk jau piektais žurnāla numurs. Kad nejauši par to aizdomājos, man izvērtās bezjēdzīgākā sarakste ar mākslīgā intelekta rīku ChatGPT, kāda vien bijusi mūsu gadu ilgajās attiecībās. Pajautāju, kad pēdējo reizi februārī bija piecas ceturtdienas, un neviena no robota atbildēm nebija pareiza. Pēc viņa (viņas?) devītās atvainošanās metu mieru. Kolēģe vēlāk elektroniskajā kalendārā atrada īsto atbildi — 1996. gadā. Cilvēka intelekts un čaklums tomēr ir lieliski resursi!

Bet, ziniet, tāds mēnesis kā šis nav bijis vispār nekad. Jo nupat Andrejs Rastorgujevs «pārrakstījis Latvijas biatlona vēsturi», kā viņa izcīnīto sudrabu pasaules čempionātā jau nodēvējuši sporta fani. Savā ziņā «pārrakstījis» arī savu biogrāfiju, jo pēc pandēmijas laikā piedzīvotās diskvalifikācijas un ieslīgšanas depresijā ir spējis atgriezties vēl spēcīgāks. Palīdzējusi cerība un Nadežda, sportists ar pateicību piesauc līgavu. Nezinu, kā jūs, bet mani bezgalīgajā februārī starp sniegu, lietu un miglu šis Latvijas sportista sudrabs priecē gandrīz kā saulītes zelts. Prieks par labām ziņām.

Vēl prieks par šomēnes iznākušo jauno seriālu Padomju džinsi. Āķis lūpā pēc pirmajām sērijām! Galvenā kretīna — jauna čekas iznireļa — lomā ir talantīgais Igors Šelegovskis, kurš intervijā atzīst, ka jau sen vēlējies nospēlēt nelieti. Lai interesantāk!

Un re, arī «bezgalīgais» visīsākais mēnesis būs pievarēts. Tūlīt klāt marts un tātad — pavasaris.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu