Žanis Pavlovskis, soļotājs Latvijai • IR.lv

Žanis Pavlovskis, soļotājs Latvijai

Žanis Pavlovskis vienā no Miljoni soļu Latvijai ziemas pastaigām. Foto no personīgā arhīva
Madara Linna Ēvalde, speciāli Ir

Viņš ir Rēzeknes novada soļu rekordists. Lai veicinātu iedzīvotāju sportiskās aktivitātes, no 23. decembra līdz 29. februārim Latvijā notiek Sabiedrības integrācijas fonda soļu krāšanas akcija Miljoni soļu Latvijai. Tās nav sacensības starp individuāliem dalībniekiem, bet gan starp pašvaldībām un pilsētām — lietotnē #walk15 tiek uzkrāti cilvēku nostaigātie soļi, un veidojas statistika. Šajā akcijā piedalās arī Žanis Pavlovskis (41).

Pavlovskis ir fiziski aktīvs visu laiku. Viņš strādā ceļu būvniecības nozarē, kur sanāk daudz pārvietoties kājām, taču arī brīvajā laikā viņam patīk iet, skriet un dejot divos deju kolektīvos. Ziemā Žanis nodarbojas ar distanču slēpošanu.

Spēja pievarēt garas distances nav radusies vienas dienas laikā. Viens no galvenajiem iemesliem, kas mudināja Žani vairāk staigāt, bija problēmas ar ceļiem — bija plīsuši meniski. Sākumā bija grūtības pārvietoties, tomēr tieši garas pastaigas palīdzēja stiprināt veselību un kaulus. Sākumā daži kilometri, bet ar katru gadu kilometru skaits pieauga. Sacensību garu uztur arī sporta pulksteņu statistika un lietotnes Strava piedāvātie pārbaudījumi. Dati rāda, ka mazliet vairāk nekā divu gadu laikā Žanis nostaigājis pāri par 20 miljoniem soļu. 

Par izaicinājumu Miljoni soļu Latvijai Žanis uzzināja Facebook — deju kolektīva vadītāja par to pastāstīja internetā. Lai gan Žanis dzīvo Rēzeknes pilsētā, viņš pārstāv Rēzeknes novadu, jo abi deju kolektīvi, kuros viņš piedalās, darbojas ārpus pilsētas. Starp izaicinājuma dalībniekiem ir daudz viņam pazīstamu cilvēku, arī sieva un dēls. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu