Liene Pušpura, pirtsslotu saldētāja • IR.lv

Liene Pušpura, pirtsslotu saldētāja

Lienei patīk pirtsslotām pielikt klāt ievziedu, liepziedu, jasmīnu, ceriņu krūmu zarus, lai aromātiskāka pēršanās. Foto no personīgā arhīva
Baiba Litvina

Liene (32) uzaugusi lauku mājās, kur pirtī iešana bija iknedēļas rituāls. Paši arī gādājuši pirtsslotas. Mamma ņēmusi līdzi uz mežu, «mācījos un vēlāk jau kopā sējām», stāsta Liene. 

Sākumā pirtsslotas sietas savām vajadzībām, bet, kad pirms diviem gadiem ar vīru Nītaures pusē nodibinājuši bioloģisko zemnieku saimniecību Sildibenes un sākuši audzēt krūmmellenes, «nodomāju, kāpēc nepiedāvāt arī citiem gribētājiem»? Un Liene sākusi brīvajā laikā vasarā siet pirtsslotas pēc pasūtījuma. Lēnām eksperimentējot sapratusi, kā darīt tā, lai rezultāts sanāktu kvalitatīvāks. Domājusi arī par to, kā slotas labāk uzglabāt. Ģimene ziemai saldē daudz ogu un dārzeņu, tāpēc iedomājusies sasaldēt un ziemai uzglabāt arī pirtsslotas.

Pamēģinājuši. «Rezultāts bija tik svaigs, kā tikko no koka plūkts,» Liene stāsta par efektu. Arī lietošana vienkārša — atliek tikai izņemt slotu no saldētavas un ielikt siltā ūdenī, kur tā ātri atlaižas un ir gatava lietošanai.

Liene iesniegusi projektu Cēsu novada pašvaldības uzņēmējdarbības ideju grantu konkursam. Komisijai ideja par pirtsslotu saldēšanu patikusi, un Liene ieguvusi 70% līdzfinansējumu četru lielu saldētavu iegādei. Tajās varētu saldēt gan mellenes, gan pirtsslotas. Šogad pilna esot tikai viena saldētava, jo «mēs vēl ieskrienamies», viņa saka. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu