Melnais jaunums • IR.lv

Melnais jaunums

Viena no lielākajām pārmaiņām ir ventilācijas sistēma, kas izveidota zālēs, turklāt, piemērojot to leļļu teātra specifikai, lielā skatītāju zāle ir nokrāsota melna. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Dažas dienas pirms plānotās, bet nenotikušās atklāšanas Ir izstaigā atjaunotās Latvijas Leļļu teātra telpas kopā ar tā direktoru Mārtiņu Eihi

Sestdien, 11. novembrī, uz svaigi nopulētās Leļļu teātra akmens mozaīkas grīdas vajadzēja atbalsoties mazo skatītāju soļu dipoņai. Lāčplēša dienā bija iecerēts atjaunotajās telpās atgriezties ar diviem jauniestudējumiem. Teātra galvenā režisora Edgara Kaufelda iestudēto izrādi pastaigu pa svaigi remontēto teātri Sivēnam pa pēdām un Valtera Sīļa režijā tapušo papīra animācijas iestudējumu Sibīrijas haiku Lielajā zālē. Nu abas izrādes pārceltas uz jauno gadu.

«Viss ir gatavs,» vedot cauri vēl celtniecības putekļu klātajām telpām, saka teātra direktors Mārtiņš Eihe. Tomēr nepieciešamie atzinumi par ēkas tehnisko stāvokli un atbilstību drošības prasībām vēl nav saņemti, tāpēc publiskā atklāšana pārcelta. Žurnāla nodošanas brīdī vēl nebija zināms, vai skatītājus teātra telpās varēs uzņemt jau decembrī ar režisora Rūdolfa Gediņa iestudējuma Riekstkodis un žurku ķēniņš pirmizrādi, vai tikai jaunā gada sākumā. 

Jaunas spēles telpas

Kā nogruntēts audekls, kas tikai gaida otas triepienus. Tāds iespaids rodas, staigājot pa kartona grīdas celiņiem, kas pagaidām sargā parketu Krišjāņa Barona ielas 16/18 mājas gaiteņos, ielūkojoties vēl tukšajās grimētavās un kabinetos vai spraucoties cauri solu rindām teātra Lielajā zālē. Ne miņas no ierastā teātra košuma, balsu ņirboņas un jautrības. 

Lelles, tāpat kā viņu kustinātāji, vēl turpinās darboties teātra pagaidu telpās Rīgas Latviešu biedrības namā vai braukāt viesizrādēs pa Latviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu