Sūces • IR.lv

Sūces

10 caurumi naudas makā, pa kuriem nepieskatīts var aizplūst sūri grūti pelnītais

Neizmantotas atlaides

Reizēm gluži vienkārši nav laika, citreiz ir slinkums pastāvēt liekas desmit minūtes pie kases un nokārtot lojalitātes karti, kas dotu ievērojamu atlaidi pirkumam (vai arī pievienot to virtuālajam maciņam telefonā un tādējādi nodrošināties, ka karte vienmēr ir līdzi). Tomēr ilgtermiņā tas atmaksājas.

Nepārtraukti abonementi

Vai atceries to vienu mājaslapu, kas solīja pierakstīšanos viņu interesantajai vēstkopai tikai par dažiem eiro mēnesī? Izdevīgais piedāvājums beidzās pēc mēneša, bet kopš tā sākuma jau pagājis pusgads. Un vai tiešām skaties ikvakara seriālu veselās trijās straumēšanas platformās vienlaikus? Lai saprastu, kādiem regulārajiem maksājumiem esi piekritis, vērts rūpīgi izpētīt konta izrakstu un apzinīgi atslēgt tos abonementus, kurus patiesībā nemaz neizmanto.

Novēloti maksājumi

Pirmkārt, laikus neveikta rēķinu samaksa rada maldīgu sajūtu, ka kontā naudas vēl ir gana un vari atļauties vairāk nekā patiesībā. Otrkārt, atliekot norēķinus, var iedzīvoties soda procentos, kas citādi nebūtu jāmaksā. Tāpat finanšu disciplīna kā uz delnas būs redzama aizdevējiem, kad nākamreiz vēlēsies līzingā iegādāties, piemēram, putekļusūcēju. 

Mazie prieciņi

Viens mazs kapučīno iecienītā kafejnīcu tīklā maksā 2,60 eiro. Gada laikā, ik dienu atliekot šādu summu, var sakrāt 949 eiro. Tāpat kā saskaitot iztērēto par nelieliem impulsa pirkumiem, ar kuriem sevi uzmundrinām garas darba dienas beigās. Tas nenozīmē, ka jāatsakās no visiem ikdienas prieciņiem, taču visi nenopirktie sīkumi gada laikā pārvērstos par prāvu ietaupījumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu