Krājkase kriptovalūtām • IR.lv

Krājkase kriptovalūtām

Marta Selecka ar dēlu Knutu. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Kur pazūd jauniešu kabatas nauda? Vai nauda ir laba dāvana vienaudžiem? Savās pārdomās par naudu dalās sešpadsmitgadnieks Knuts Riekstiņš un viņa mamma Marta Selecka

Tev vajag divus ābolus. Divi āboli maksā piecus eiro. Bet pieci āboli maksā desmit eiro. Kuru variantu izvēlies? Šādas dilemmas priekšā televīzijas spēlē Īkšķi tīkšķi tika nolikts astoņus gadus vecais Mārtiņš. Cena par vienu ābolu ir mazāka otrajā variantā. Tāpēc Mārtiņš izvēlas šo atbildi, un viņam virsū gāžas krāsainu bumbiņu lavīna. Lai cik izdevīgs izskatās piedāvājums, vajag pirkt tikai tik, cik tev pašam vajag, paskaidro raidījuma vadītājs Gatis Maliks. 

Atraktīvā LTV1 raidījuma režisore un producente ir Marta Selecka. Viņas radītās un vadītās aģentūras Ausma Media kontā ir vairākas televīzijas veiksmes. Bērnu sirdis iekarojuši tādi raidījumi kā Ukulele un Emī un Rū, bet nepārspētas joprojām ir Tutas lietas, kas nu jau priecē mazos skatītājus arī Igaunijā un Portugālē. 

Īkšķi tīkšķi izklaidējošā veidā runā ar bērniem par finanšu pratību. Arī Martas un viņas vīra Uģa ģimenē aug divi dēli — 16 gadus vecais Knuts un sešgadnieks Gusts. «Sākumā likās — ko tad par to naudu? Bet izrādījās tiešām interesanti — bērni pavisam citādi skatās uz pasauli nekā mēs,» skaidro Marta un piebilst, ka profesionāla finanšu pratēju ģimene viņi gan neesot. 

«Mums iet ne visai labi ar šo tēmu. Kad mums ir nauda, mēs tērējam; kad mums nav naudas, tad mēs netērējam,» viņa pasmaida par sevi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu