Stāsts par nepadošanos • IR.lv

Stāsts par nepadošanos

Vjačislavs Dovženko spēlē ukraiņu estrādes zvaigzni Andriju Danilko, kas vairāk pazīstams ar skatuves vārdu Verka Serdjučka. Publicitātes foto
Volodimirs Birjukovs, speciāli Ir

Pirmizrādi Netflix šonedēļ piedzīvo Pirmās dienas — Ukrainas seriāls par Krievijas iebrukuma sākumu, kad neviens nezināja, vai Kijiva nekritīs okupantu nagos

Sešas epizodes, seši režisori un kopēja ideja — parādīt, kā lielais karš ielauzās vienkāršo ukraiņu dzīvē un ienesa tajā ne tikai haosu un nāvi, bet arī nepieredzētu vienotību un cerību. «Šī ir filma par to, kā nelaime apvienoja tautu, kā noticējām sev un cits citam,» saka producente Anna Jeļisejeva. «Mēs ļoti uzmanīgi piegājām tēmai, seriāls ir veidots sarežģītajā dramēdijas žanrā. Karš — tās ir nerimstošas sāpes, bet mēs fokusējamies uz cilvēku iekšējo spēku, kas liek nostāties pretī ļaunumam,» viņa stāsta.

Ukraiņu studija Film.ua ir viens no lielākajiem kinoproducentiem Austrumeiropā, kas 20 darba gados ir radījusi simtiem pilnmetrāžas filmu, seriālu un šovu. Filmas projektā jau no paša sākuma iesaistījies vācu izplatītājs Red Arrow Studios International, kas finansēja scenārija tapšanu, vēlāk pievienojās Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas sabiedriskie mediji. 

Seriālu 1. novembrī sāka rādīt Netflix, un to demonstrēs arī 12 valstu nacionālās televīzijas, tajā skaitā Latvijā un pat Austrālijā.

Filmē kara laikā

Kad pērn 24. februāra rītā Krievija iebruka Ukrainā, darbs apstājās arī Film.ua studijās. Uzņemšanas paviljoni un biroji pārvērtās bumbu patvertnēs, bēgļu izmitināšanas un humānās palīdzības punktos. Taču jau aprīlī kompānija atsāka darbu, un Pirmās dienas kļuva par vienu no galvenajiem projektiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu