Pāļi dubļos • IR.lv

Pāļi dubļos

2
Nellija Ločmele

Dzimtenes dubļi, no kuriem rēgojas metāla pāļu rindas. Tā šobrīd pie Silenes izskatās viens no «karstajiem» mūsu valsts robežas posmiem, kur otrā pusē Lukašenko vara ar Kremļa svētību sistemātiski nodrošina tūkstošiem cilvēku pieplūdumu no «karstajiem» pasaules punktiem — Sīrijas, Afganistānas, Irākas. Pēdējā pusotra mēneša laikā spiediens ļoti pieaudzis, bet tas nerimst jau divus gadus.

Šajā ainā nepareizs ir gandrīz viss. Nu, izņemot zeltainos bērzus. 

Pāļu vietā jau sen vajadzēja būt kārtīgam žogam, ko nevar pārkniebt ar plaķenēm. Sīriešiem nevajadzētu maksāt kontrabandistiem, salt Latgales pierobežā un notvertiem taujāt, vai beidzot šī ir izsapņotā Deutschland? Latviešiem nevajadzētu kļūt par migrantu pārvadātājiem un ātras peļņas vietā tikt aiz restēm austriešu vai ungāru cietumos. 

Vajadzētu… Nevajadzētu…Valoda ļauj dzīvoties paralēlās pasaulēs, kur ar vēlējuma un vajadzības izteiksmi var aizklāt realitāti. Taču patiesība ir tieša — reālajā pasaulē darbībām ir tikai viena — īstenības — izteiksme. Ir tieši tā, kā ir.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu