Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien pēc pusnakts slēgts Latvijas un Krievijas robežkontroles punkts Vientuļi. Pirms robežas slēgšanas tur vēl pulcējušies vairāki desmiti ukraiņu, kas cerējuši iekļūt Krievijā. Latvijas valdība nolēma no 16. oktobra slēgt gan Vientuļu, gan Pededzes robežšķērsošanas punktus, jo Krievija paziņoja, ka turpmāk visi Ukrainas pasu turētāji drīkstēs ieceļot Krievijā no trešajām valstīm tikai divās robežšķērsošanas vietās — Šeremetjevas lidostā Maskavā un mazajā robežkontroles punktā Vientuļos.

Valsts drošības dienests 10. oktobrī rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret sešiem Latvijas valstspiederīgajiem par organizācijas Baltijas antifašisti vadīšanu un piedalīšanos organizācijas veiktajos noziegumos.

Saeimas Nacionālās drošības komisija rosina Latvijas valsts īpašumā pārņemt Maskavas namu Rīgā. Komisija sagatavojusi likumprojektu un virzīs to izskatīšanai Saeimā. Zemesgabals, uz kura atrodas ēka, pieder Satiksmes ministrijai. Valsts drošības dienests informē, ka Maskavas nams jau kopš tā dibināšanas izmantots kā atbalsta punkts Krievijas pasākumiem pret Latviju.

Hamas uzbrukumā Izraēlā nogalināta Latvijas un Izraēlas dubultpilsone Širana Gonena, informēja Latvijas Ārlietu ministrija. Pirmdien speciālais airBaltic reiss no Telavivas Izraēlā piezemējās Rīgā ar 149 Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgajiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu