Prioritāte uz papīra • IR.lv

Prioritāte uz papīra

Grigorijs Semjonovs. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Agnese Meiere

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs (34), noguris no atbalsta trūkuma medicīnai un nemitīgās jostas savilkšanas, atstās amatu

Pandēmijas laikā LTV raidījums Province ciemojās pie Grigorija Semjonova — jaunākā slimnīcas vadītāja Latvijā, lieliska krīzes menedžera. Raidījuma noslēgumā žurnāliste Dace Kokle sacīja: «Par Semjonovu vajadzētu nolikt kādu svecīti uz pretizdegšanas altāra.» Acīmredzot ar svecīti tomēr bijis par maz, jo oktobra sākumā atklātībā nonāca ziņa par Semjonova aiziešanu no amata, nesagaidot pilnvaru termiņa beigas 2024. gada augustā. Kā vienu no iemesliem viņš min tieši izdegšanu.

Ar Semjonovu tiekos tiešsaistē. Lai gan vēl nav pat pusdienlaiks, slimnīcas vadītājs jau ir noskrējies. Pusdienas šodien nav paredzētas — visu dienu iztikšot ar četrām melnām, stiprām kafijām. Vakarā paēdīšot sievas gatavotās vakariņas. «Viņa ļoti labi gatavo.» Kad aizrādu, ka neregulāras ēdienreizes kaitē veselībai, Semjonovs atbild: «Zinu, plānoju pamazām mainīt ieradumus. Laiks aizdomāties par savu veselību.» Aiziešana no amata esot viens no šī plāna punktiem.

Semjonovs atklāj, ka atlūgumu iesniedzis jau augustā. Vēlējies no amata aiziet klusi, taču žurnālisti «nezin kā uzoda» viņa nodomu, tāpēc tagad jāatbild uz jautājumiem.

«Izvēlētais režīms un temps nebija iespējams ilgtermiņā,» izdegšanas iemeslus skaidro Semjonovs. «Strauja rīcība, procesu virzīšana pandēmijas laikā bija absolūta nepieciešamība, jo toreiz lēmumi bija jāpieņem ļoti ātri.» Pēc pandēmijas nav spējis tempu samazināt, jo turpinājušies visi sāktie darbi. Semjonovs sev pārmet nespēju deleģēt pienākumus un uzticēties kolēģiem. «Šajā ziņā nepaspēju pielāgoties.» Par izdegšanu signalizējis tas, ka pēdējos mēnešos uz darbu nācies sevi stumt gandrīz ar varu. Arvien biežāk atsevišķi darbi atlikti uz nākamo dienu. «Tāpēc jāļauj vietā nākt kādam aktīvākam, ar degošām acīm.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu