Neieteiktais veiksmes modelis • IR.lv

Neieteiktais veiksmes modelis

Marta Kontiņa (no labās), SIA Story Hub īpašniece, un biznesa partnere Elizabete Palasiosa. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Marta Kontiņa un Elizabete Palasiosa radošo industriju uzņēmumu Story Hub izveidoja tāpēc, ka apjauta spēju sarīkot pasākumus ar pievienoto vērtību. Pandēmija atnesa jaunu virzienu — multimediju un interaktīvā satura izstrādi

Martai un Elizabetei ir ieteikums, kas var noderēt jauniem cilvēkiem, kuri vēlas veidot savu biznesu, bet svārstās, jo savs uzņēmums nozīmē lielāku neparedzamību: mēģiniet ieraudzīt nevis problēmas, bet iespējas un risinājumus! Tas, pēc abu uzņēmēju uzskata, ir domāšanas jautājums: ja visu sarežģī un domā, ka nekas neizdosies, jo nav naudas, nav vēl kaut kā, tad bizness neizdosies. Ir jāņem un jādara!

Abas Story Hub izveidotājas satikās pirms vairāk nekā septiņiem gadiem mazliet komiskā veidā: Martas vietu kādā radošo industriju uzņēmumā ieņēma Elizabete, jo Marta brauca uz ASV uzkrāt pieredzi. Kad atgriezās, abas darbavietā satikās, aprunājās un saprata, ka ir daudz kopīga — gan tas, ko vēlas profesionāli darīt, gan tas, kā darīt uzskata par labu. Martai Amerikā pavadītais laiks bija transformējošs, jo viņa izpētīja, kurā virzienā tālāk dosies satura veidošanas bizness, arī kinoindustrija — abas ar Elizabeti redzēja, cik sarežģīti kinoteātros dabūt skatītājus. Tad radās doma, ka viņu niša varētu būt stāstniecības veidošana ārpus ierastajiem rāmjiem.

No darba ņēmējām kultūras jomā viņas kļuva par biznesa īpašniecēm, jo saskatīja naudas pelnīšanai kādu lielāku vērtību — sociālos mērķus un kultūras mērķus. «Uzņēmējam piemīt noteiktas prasmes, un, ja tās piemīt, var darīt dažādās industrijās ļoti daudz ko, bet citās biznesa jomās mums nebūtu tik interesanti un nebūtu tik daudz, ko dot,» uzskata Elizabete. Story Hub slavenākais projekts, iespējams, ir 2019. gadā producētā smagā roka opera Kurbads. Ķēves dēls, bet realizēti arī daudzi citi projekti, par kuriem skatītājiem aizrāvusies elpa, piemēram, skaņas un gaismas izrāde Gaismas dārzs parkā Valmierā 2020. gada nogalē, kad Covid-19 ierobežojumi ļāva tikai pastaigāties laukā, vai Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā ik gadu rīkotā programma Riga IFF Goes XR, kas veltīta paplašinātajai realitātei un saved kopā kino un tehnoloģijās strādājošos, ideju radītājus un investorus. 

Marta saka: «Mēs vienmēr cenšamies izdarīt maksimumu. Septiņu gadu laikā ne par vienu mūsu projektu nav netīras sirdsapziņas, jo mēs nehaltūrējam.» Tam ir atdeve — vairums klientu atgriežas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu