Strupceļa rezultāts • IR.lv

Strupceļa rezultāts

1
Aivars Ozoliņš

Komisija noraka izmeklēšanu Rīgas domē, taču visas problēmas paliek

Politiskās kaujas Rīgas domē nupat ir kļuvušas it kā korektākas. No «visi ir zagļi, pat ja to nevar pierādīt» ir nokāpts līdz plauktam, kurā «neviens nav zaglis, tāpēc ka to nevar pierādīt», kā ir secinājusi Satiksmes departamenta disciplinārlietas izmeklēšanas komisija. Diskusijas toņa korekcija var palīdzēt koalīcijas partneriem turpināt sarunāties, taču diezin vai nodrošinās strīdnieku izlīgumu un šķitīs labs risinājums tiem rīdziniekiem, kuri bija balsojuši par «pārmaiņu koalīcijas» partiju solījumiem izskaust Ušakova un Amerika laikos Rīgā iedibināto korupcijas kultūru.

Rīgas izpilddirektors Jānis Lange pēc anonīma ziņojuma, ko maija beigās bija saņēmis domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, dienesta pārbaudē konstatēja trīs iespējamos pārkāpumus Satiksmes departamentā un 16. jūnijā sāka disciplinārlietu pret direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieku Andreju Urtānu, kurus uz izmeklēšanas laiku atstādināja no amata. Izmeklēt lietu Lange uzdeva savam padomniekam Mārim Knokam.

Par satiksmes jomu domē politiski atbildīgajam vicemēram Vilnim Ķirsim (JV) bija iebildumi pret izmeklēšanas uzticēšanu Knokam, un viņš panāca, ka 3. jūlijā izmeklēšanu pārņēma šim mērķim īpaši izveidotā komisija, kura uz pirmo no divām sēdēm sanāca 11. jūlijā, piecas dienas pirms disciplinārlietas izmeklēšanai likumā atvēlētā mēneša termiņa beigām. Iznākums bija paredzams vai, precīzāk sakot, nodrošināts.

Virsraksti pirmdien vēstīja, ka izmeklēšana Satiksmes departamenta disciplinārlietā esot «beigusies bez rezultāta». Tas nav precīzi vismaz trejādi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu