Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgā ar amatieru kolektīvu skatēm sākās Vispārējie Dziesmu un Deju svētki. Koru karos par labākajiem žūrija nosauca jauniešu jaukto kori Kamēr…, Ventspils Kultūras centra sieviešu kori Venda, Rēzeknes vīru kori Graidi un Rīgas Latviešu biedrības senioru kori Erelbe. Svētdien vairāk nekā 40 tūkstoši dziedātāju, dejotāju, folkloristu un muzikantu no Latvijas un citām valstīm devās gājienā cauri Rīgas centram, oficiāli atklājot Dziesmu svētkus.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis paziņoja, ka atkāpsies no amata, jo koalīcijas partneri aizmuguriski pieņemot lēmumus kopā ar opozīciju. Konfliktu saasināja domstarpības par disciplinārlietu pret Satiksmes departamenta amatpersonām par, iespējams, ielu remontā izsaimniekotu naudu. Jaunās Vienotības pārstāvis Vilnis Ķirsis pauda gatavību pārņemt varu galvaspilsētā.

Labklājības ministrija iesniegusi apstiprināšanai tā saukto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu. To plānots apstiprināt ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros «Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu».

Satversmes tiesa atzina par Satversmei neatbilstošām normas, kas nosaka pirmsskolas izglītības pedagogu zemāko darba algas likmi. Bērnudārza pedagogu zemākā mēnešalga no 1. janvāra ir 1070 eiro. Izglītības ministrija plānoja algas visiem pedagogiem izlīdzināt no 2025. gada gada 1. janvāra, taču tiesa noteica, ka tas jādara jau nākamgad.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu