Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Asteroīdu pilsēta / Asteroid City. Vesa Andersona jaunākā filma — pandēmijas laikā tapis stāsts par pasaules sastapšanos ar kādu satricinošu notikumu un izolāciju. Zinātniskās fantastikas romantiskā komēdija vēsta par divām ģimenēm, kas «iesprūdušas» mazpilsētā Arizonas štata svelmīgajā tuksnesī. Cik noprotams no filmas videoreklāmas, mūs gaida pasteļtoņu krāsu gamma, sīki pārdomātas mizanscēnas un jau ierastais zvaigžņu ansamblis — Tilda Svintone, Skārleta Johansone, Džeisons Švarcmans un citi. Neesmu redzējusi. Kino no 7. jūnija.


oo
Elks / The Idol. Skatoties seriāla Eiforija veidotāja Sema Levinsona jaunāko (turklāt Kannās pirmizrādīto) seriālu ar Liliju Rouzu Depu galvenajā lomā, nav iespējams nedomāt par neseno faux pas vietējā realitātes šovā Ģimene burkā, kura veidotāji, taisnojoties par seriālā redzamo cietsirdību pret dzīvniekiem, saka, ka tas esot «sabiedrības spogulis». Elks iekrīt līdzīgās lamatās — vēloties atspoguļot izklaides industrijas plēsonību un apmātību ar seksualizāciju, seriāls pats kļūst līdz ausīm tajā līdzdalīgs. Tet.plus no 5. jūnija.

ooooo Rokija Horora šausmu šovs / Rocky Horror Picture Show. Rīgas Kino muzeja rīkotais lektorijs Tas, ko tu nedrīksti nezināt 18. sezonu noslēdz ar 70. gadu krāšņo un elektrizējoši parodisko mūziklu. Bikls saderināts pāris iemaldās trakā zinātnieka, doktora Frankenfurtera savrupnamā, lai piedzīvotu visdīvainākās kinodzīres. Splendid Palace 14. jūnijā plkst. 18.30.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu