Mammas kā mūris • IR.lv

Mammas kā mūris

1
Kristīne Zīle (pa kreisi) un Zanda Batņa. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Latvijas izlases aizsarga Kristapa Roberta Zīles mamma Kristīne izšķirošo spēli skatījās savās mājās Ādažos, bet uzbrucēja Oskara Batņas mamma Zanda līdzi juta hokeja arēnā Tamperē, kur visu spēli nostāvēja kājās

Tas bija viens no hokeja čempionāta dramatiskākajiem mirkļiem — izšķirošajā grupu turnīra spēlē ar Šveici, bloķējot pretinieka sitienu, aizsargs Kristaps Roberts Zīle aizstājās priekšā ripai, un tā trāpīja viņam pa seju. Skatītāji noelsās, Zīle kā nopļauts nokrita uz ledus, saķēra vaigu un mirkli palika guļam. Par laimi, asinis neredzēja, tomēr sitiens izskatījās nopietns. Lai noietu no laukuma, spēlētājam bija nepieciešama ārsta un komandas biedra palīdzība. Ledus, kāda no hokeja ārstu brīnumtabletītēm, un jau pēc brīža Zīle atkal bija gatavs iziet laukumā. Šoreiz gan galvā uzliekot ķiveri ar aizsargrežģi. 

Lai gan šīs spēles labākā spēlētāja cepuri ar Lāčplēša ausīm izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pasniedza Rihardam Bukartam, kas guva izšķirošos vārtus, spēlētājs to atdeva komandas biedram Zīlem, kurš «katru spēli neatlaidīgi ziedo savu seju».

Dramatiskais moments krietni pabojāja nervu šūnas Arēnā Rīga sēdošajai aizsarga ģimenei — mammai Kristīnei un tētim Uldim, jo uzreiz nebija skaidrs, cik nopietns ir savainojums. «Katra dunka, sitiens, ievainojums iziet caur mammas sirdi,» saka Kristapa mamma Kristīne. «Taču dēls vienmēr ir gūlies ripu ceļā, jau kopš savām pirmajām spēlēm. Atšķirība tikai tā, ka bērnu un jauniešu sportā sitieni nav tik spēcīgi, bet šeit ripa lido ar ātrumu, kas pārsniedz 130 kilometrus stundā.» Mamma piebilst, ka ar laiku vecākiem izveidojusies imunitāte pret šādām situācijām, tomēr spēlē ar Šveici «šķita, ka ir pavisam traki». 

Kristapam līdz šim bijuši neskaitāmi sasitumi, lūzumi, pat operācijas. «Bet, kā viņi paši saka, katrs ievainojums ir to uzvaru vērts, kuras viņi pēc tam svin,» uzsver aizsarga mamma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu