No kosmosa līdz viesistabai • IR.lv

No kosmosa līdz viesistabai

Vasarā Latviju var iepazīt no dažādiem rakursiem — gan vērojot, kā trenējas astronauti, gan pagaršojot vietējos labumus mājas kafejnīcās

1. Kosmosa izziņas centrs
Vasaras otrajā pusē durvis vērs Kosmosa izziņas centrs Cēsīs. Tā galvenais un lielākais eksponāts būs Starptautiskās Kosmosa stacijas replika divu stāvu augstumā, kam dots latviskais polārzvaigznes vārds  Auseklis. Vēl plānos ir Eiropā lielākā kinētiskā grīda, cilvēces izpētes vēstures tunelis, raķešu, robotu, roveru, satelītu un citu ar kosmosa izziņu saistītu iekārtu modeļi un iespēja pildīt dabaszinātņu uzdevumus. Bet centra augšstāvā savām acīm varēs vērot, kā trenējas īsti astronauti.
Adrese: Cēsis, Cīrulīšu iela 63
Vairāk:Kosmosacentrs.lv


2.
Mājas kafejnīcu dienas
Latviskās garšas meklējumi arī šogad turpināsies mājas kafejnīcu dienās, kuru laikā lauku saimniecības, uzņēmumi un vietējo kopienu entuziasti atvērs savas durvis viesiem, pārtopot par mājas kafejnīcām. Braukt gostos pie latgaliešiem, noprovēt gardākās zivis Kurzemes piekrastē vai izgaršot Leišmalīti, paciemoties pie suitiem vai pavakariņot Gaiziņa pakājē — atliek tikai izvēlēties kādu no dažādajiem piedāvājumiem un doties ciemos.
Norises vieta: visā Latvijā
Norises laiks: no 8. jūlija līdz 24. septembrim
Vairāk:Majaskafejnicas.lv


3.
Zinātkāres centrs Futurimo Rīga
Kā veicināt bērnos interesi par zinātni un vēlmi savu nākotni saistīt ar inženiera vai, piemēram, pilsētbūvnieka profesiju? Rīgas Tehniskā universitāte uz to radusi atbildi bērnu un jauniešu zinātkāres centra Futurimo izskatā. Tas durvis apmeklētājiem vēra aprīļa beigās, un tā ir vienīgā šāda veida ekspozīcija galvaspilsētā. Apmeklētāji Futurimo var pētīt, kā darbojas pasaule, kādi ir dabaszinātņu likumi un kā inženierzinātnes un tehnoloģijas uzlabo cilvēku dzīvi. Centrā ir trīs dažādas ekspozīciju zāles, viena no tām — viedā pilsēta. Tiek rīkoti arī zinātnes šovi, un klātienē var vērot dažādus eksperimentus.
Adrese: Rīga, Meža iela 1
Darba laiks: otrdien—piektdien no pulksten 9 līdz 20, sestdien—svētdien no pulksten 10 līdz 19
Ieejas maksa: 12 eiro pieaugušajiem, 8 eiro skolēniem un studentiem, 3 eiro pirmsskolas vecuma bērniem, ģimenes biļete — 30 eiro
Vairāk: Futurimo.lv

Publicitātes foto

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu