Sekundes un centi, kas pārtop peļņā • IR.lv

Sekundes un centi, kas pārtop peļņā

Elvijs Graumanis, SIA BGM Industry dibinātājs un īpašnieks. Foto — Edmunds Brencis
Aivars Kļavis, speciāli Ir

Pirms gadiem sešiem Elviju Graumani apsēda doma, ka viņam vajag savu CNC jeb datorvadāmo virpu, un tika darīts viss, lai pie tādas tiktu

Iegādājies virpu ar brāļa finansiālu atbalstu, 2017. gadā Elvijs Graumanis nodibināja savu uzņēmumu SIA BGM Industry. Tagad viņš saka — uzņēmums toreiz nav bijis galvenais. Galvenā bijusi CNC virpa. Ar to brāļa līdzdalība šajā pasākumā beigusies. Vienīgi tie trīs burti — BGM — uzņēmuma nosaukumā (tie nozīmē «Brāļu Graumaņu Metāls») joprojām atgādinot par viņa ieguldījumu tajā.

Tagad BGM Industry strādā septiņi darbinieki. Pirmā virpa nesen pārdota. Tās vietā iegādāta jauna, no visām pašlaik uzņēmumā esošajām modernākā un jaudīgākā. Darbojas arī vairākas citas metālapstrādei nepieciešamās iekārtas, kas ļauj izgatavot simtiem visdažādāko formu un konfigurāciju tērauda detaļu, ko izmanto gan mašīnbūvē, gan dizaina mēbeļu ražošanā, gan neskaitāmos citos produktos un to izstrādē. 

Kā iemācīties virpot?

Elvijs nāk no Kurzemes. Dzimis Saldū, mācījies Nīkrāces pamatskolā. Bet dzīve iegrozījusies tā, ka tēvs pārcēlies uz Tīnūžiem. Pēc pamatskolas arī viņš sācis dzīvot pie tēva. Šķitis — netālu no Rīgas arī vairāk iespēju kaut ko sasniegt. Tas bijis augustā. Septembrī vajadzējis sākt mācīties, un viņš iestājies Ogres Meža tehnikumā. «Mācījos par meža tehnikas speciālistu, bet, godīgi sakot, nebiju ne labākais, ne centīgākais audzēknis,» viņš atzīstas. 

«Mani tas vienkārši neinteresēja. Ne nozare, ne specialitāte. Tolaik gan pats īsti nezināju, kas mani interesē. Spēlēju florbolu… Jā, tas mani interesēja.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu